zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Prijzen nieuwe Ford Focus bekend gemaakt

 

23 december 2010 - De gloednieuwe Ford Focus kunnen we aankomend voorjaar eindelijk tegemoet zien. Nog enkele maanden te gaan dus en dat betekent de bekendmaking van de prijzen. Hier zijn ze. De nieuwe Ford Focus start bij een prijs van € 19.745,-.

De nieuwe Ford Focus zal in meer dan 120 markten worden verkocht en wereldwijd voor 80% uit dezelfde onderdelen bestaan. Inmiddels is in de fabrieken in Saarlouis (Duitsland) en Michigan (Verenigde Staten) de volumeproductie opgestart. In april en mei wordt Ford’s compleet nieuw ontwikkelde trio in de showroom gezet. Eerst de Hatchback en de Sedan, een maand later de Wagon. Halverwege 2011 wordt de bijzonder zuinige en schone Ford Focus ECOnetic gepresenteerd.



Standaard voorzieningen
Er zijn vier verkrijgbare uitrustingniveaus: Ambiente, Trend, Trend Sport en Titanium. Het basismodel is onder meer voorzien van het Intelligent Protection System met zes airbags, ABS, ESP, het Ford EasyFuel systeem, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare buitenspiegels en elektrisch bedienbare voorportierramen. De Focus Trend biedt boven de Ambiente onder andere airconditioning, een audiosysteem met CD-speler, een boordcomputer, een USB-aansluiting, een AUX-aansluiting en een met leder bekleed stuurwiel.

Meer pracht en praal 
Lichtmetalen wielen (16 inch) zijn bij de Trend Sport standaard. Tevens tot dit model behoren een verschuifbare armsteun in de middenconsole, donker getinte koplampbehuizingen, een lendesteunverstelling in de bestuurdersstoel, verwarmbare buitenspiegels, mistlampen vóór met chromen omlijsting, een sportieve wielophanging en een sportieve afwerking van het interieur. De meest luxe uitvoering heet traditioneel Titanium bij Ford. Bestel deze en je bent van alle gemakken voorzien. We noemen onder andere dual zone automatische airconditioning, LED-interieurverlichting, chromen sierlijsten aan de onderzijde van de zijruiten en rondom de grille, Hill Start Assist, elektrisch bedienbare achterportierramen, cruise control, de Ford Power Startbutton, een regensor, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, automatisch inschakelende dimlichten en elektrische voorruitverwarming met verwarmbare ruitensproeiers. Daarnaast biedt de Titanium LED-achterlichten (alleen 5-deurs hatchback), elektrisch bedienbare kindersloten en een bandenspanningcontrolesysteem. De passagiersstoel is in hoogte te verstellen en is voorzien van een lendesteunverstelling en het interieur is luxueus afgewerkt met fraaie materialen en bekleding. Let wel, dit alles bovenop de voorzieningen van de Trend Sport.

Vanafprijzen
Dan de vanafprijzen waarvan de 4-deurs en de 5-deurs Focus gelijk zijn aan elkaar, ongeacht welk motortype. Tussen de verschillende uitvoeringen zit iedere keer een bijbetaling van € 1.250,-. De prijzen starten bij € 19.745,- voor de Ford Focus Ambiente met 105 pk sterke 1.6-benzinemotor. De Focus Ambiente TDCi-dieselmotor en 95 pk kost € 23.245,-. Wat de Wagon moet kosten wordt voorafgaand aan de lancering in april bekend gemaakt.

Pakketten
Ook maakt Ford nu al bekend welke optiepakketten er zijn buiten de uitvoeringen. Het Comfort Pack verkrijgbaar op de Focus Trend Sport bijvoorbeeld: voor € 700,- wordt de auto uitgerust met dual-zone automatische airconditioning, automatisch inschakelende dimlichten, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en een regensensor. Het Driver Assist Pack (Titanium) heeft een meerprijs van € 1.500,- en biedt Blind Spot Information System (BLIS), Driver Alert System, Lane Departure Warning System, Low Speed Safety System, Speed Sign Recognition, automatisch dim-/grootlicht systeem, elektrisch inklapbare buitenspiegels en parkeersensoren in de achterbumper. De veeleiser gaat voor de Titanium met Easy Driver Pack (€ 750,-). Active Park Assist (semi-automatisch inparkeren), Low Speed Safety System, elektrisch inklapbare buitenspiegels en parkeersensoren in de voor- en achterbumper krijg je dan bovenop de toch al rijke uitvoering.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10