zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Wat betaalde men voor de Ferrari SA Aperta?

 

10 december 2010 - Vooraf aan de onthulling waren ze allen al vergeven. Bij Ferrari aankloppen heeft dus geen zin meer. Toch drong de Nederlander in ons er op aan te achterhalen wat men nu heeft moeten neerleggen voor de unieke Ferrari SA Aperta. En dat is veel!

Twee 458’s Italia of bijvoorbeeld twee California’s en de zeldzame Abarth 695 Tributo voor vrouwlief, dat kost(te) de Ferrari SA Aperta in Nederland. Uitgedrukt in cijfers: € 533.015,-. De som is wel inclusief verschuldigde belastingen, maar toch. Een knusse tussenwoning meer dan de Ferrari 599 GTB Fiorano en exact twee ton meer dan de Ferrari 612 Scaglietti. Dan moet het wel een heel bijzondere Ferrari zijn. Klopt.



Zeldzaam snel
Ferrari zou niet zoveel geld voor een model vragen als het niet exceptioneel zou zijn. Een aanzienlijk deel van de lieve som zit verwerkt in de zeldzaamheid van de SA Aperta; slechts 80 worden er gebouwd. De gelimiteerde oplage staat voor het aantal jaren dat Pininfarina bestaat. De letters ‘SA’ staan voor Sergio en Andrea, de twee sleutelfiguren tot het succes van het designhuis. Sergio bekleedt momenteel een functie in de raad van bestuur van Ferrari S.p.A., Andrea overleed onverhoopt twee jaar geleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Een andere factor dat zwaar weegt op de prijs van de Aperta – dat overigens "open" betekent – is de motor. Dat is namelijk dezelfde 670 pk sterke 6.0 V12 als in de minstens zo bijzondere 599 GTO welke op zijn beurt weer is afgeleid van de twaalfcilinder in de meest brute Ferrari van dit moment, de 599XX. De 599 GTO kan ermee in 3,4 seconden naar de honderd accelereren en een top van 335 km/h bereiken. Door de nodige aanpassingen zal de SA Aperta het niet of nauwelijks minder doen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10