zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Golf Cabrio en Tiguan in Genève

 

8 december 2010 - De Autosalon van Genève vindt pas begin maart volgend jaar plaats en nu al druppelt er informatie binnen over de primeurs aldaar. Zo zal Volkswagen naar Zwitserland afreizen met twee debutanten: de vernieuwde Tiguan én de derde generatie van de Golf Cabrio.

Op het moment dat de mondiale autoshow in Genève aanvangt is het driekwart jaar geleden dat we de vernieuwde Tiguan zagen opduiken in een brochure. Volkswagen deed net alsof zijn neus bloedde in de hoop dat dit gelekte nieuws snel overwaaide. Het werkt want sinds medio dit jaar hebben we niets meer van hem vernomen. Nu krijgen we van onze bronnen te horen dat Volkswagen hun compacte crossover in zijn nieuwe jas op de autosalon in Genève gaat onthullen.



DSG
De meeste veranderingen aan de Tiguan vinden plaats aan de carrosserie. De neus met de massieve chromen grille verdwijnt en maakt plaats voor het nieuwe familiegezicht met de brede lamellen. De koplampen zullen in de geest van de Touareg zijn en dit geldt eigenlijk voor het gehele front. Aan de achterzijde bevinden zich hertekende koplampen die eventueel net als vóór uit te rusten zijn met LED-dagrijverlichting. Aan het interieur zijn slechts subtiele wijzigingen met een rijkere standaarduitrusting. Ook het motorengamma ondergaat geen spectaculaire aanpassingen. De grootste vernieuwing is waarschijnlijk de mogelijkheid tot het kunnen bestellen van de DSG-transmissie in combinatie met de kleinere motoriseringen.



Golf Cabrio
Naast de vernieuwde Tiguan pakt Volkswagen in Genève uit met een nieuwe generatie Golf Cabrio. ‘Botst dat niet met de recent gefacelifte Eos zou je zeggen?’ Volgens Autotelegraaf, de bron, dat namens Volkswagen spreekt niet want de Golf Cabrio zal op een ander niveau in de markt opereren. Hij is ten eerste iets kleiner en wordt net als de voorgaande twee generatie voorzien van een inklapbare softtop in plaats van een hardtop zoals de Eos. Naar verluidt is de kapconstructie afkomstig van de Audi A3 Cabriolet. Dat maakt de Golf Cabrio relatief goedkoper te produceren waardoor hij onder het prijsniveau van de Eos komt te zitten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10