zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hyundai Genesis Coupé officieel geprijsd

 

4 november 2010 - Hyundai heeft zich aan de eerder opgegeven richtprijzen voor de Genesis Coupé kunnen houden. De officiële prijzen zijn zeer scherp gebleven, al gelden ze alleen voor de zeer snelle beslissers. Per 1 januari aanstaande worden ze al weer verhoogd vanwege gewijzigde belastingregels.

Met een prijs van € 38.995,- voor de Genesis Coupé met 200 pk sterke 2.0 zit Hyundai slechts duizend euro boven de richtingprijs. Nog altijd een zeer scherp tarief in vergelijking met de concurrentie, te weten de Audi TTS, Nissan 370Z en Infiniti G37 Coupé. Maar let op, de prijs geldt slechts voor een maand. Begin december arriveert de Genesis Coupé pas bij de dealer en vanaf 1 januari is Hyundai genoodzaakt de prijzen al weer aan te passen wegens belastingwetaanpassingen. Waarom Hyundai dan niet meteen de tarieven vanaf 2011 prijsgeeft is simpel: als lokkertje. Al is de vraag of kopers hun nieuwe aanwinst nog op 2010-kenteken willen laten zetten.



V6
De Genesis Coupé is tevens te verkrijgen met een 3.8 liter V6, goed voor 303 pk en een koppel van 361 Nm. In 6,5 seconden zal deze naar de honderd sprinten en de topsnelheid zal 240 km/h bedragen. Qua transmissie is er keus uit een manuele of automatische bediening. Prijzen beginnen bij € 45.995,- voor de versie met handbak en bij € 47.495,- voor de automaat. De versie met turbomotor noteert overigens een 0-100 km/h-tijd van 8,5 seconden en kan 222 km/h bereiken.

Uitrusting
Ondanks de relatief lage aanschafprijzen zit de Genesis Coupé nog aardig in de slappe was. We noemen onder andere ESP, climate control, cruise control, zes airbags, parkeersensoren achter, een radio met CD-speler, lichtsensor, centrale vergrendeling met afstandsbediening, een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel en 19 inch wielen als standaarduitrusting.

Facelift op komst
Eerder heeft Hyundai aangegeven slechts een beperkt aantal coupés van de Genesis naar ons land te kunnen halen, vijftig stuks om precies te zijn. Voor heel Europa zijn slechts 2.000 exemplaren verkrijgbaar. Daarmee doelen we op het jaar 2011. De beschikbare aantallen voor de jaren erop worden te zijner tijd bekeken. En van dat 2012-model weten we dat dit de gefacelifte versie betreft.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10