zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

V8-kracht voor Land Rover Disco

 

18 oktober 2010 - Na kortstondig afwezig te zijn geweest is de V8-benzine weer terug in de Discovery. Land Rover lepelt de achtcilinder met een inhoud van 5.0 liter en een vermogen van 375 pk in de luxe terreinbeul. De vraagprijs begint bij € 110.000,-.

De aanhoudende vraag naar een prestigieuze achtcilinder uitvoering van de Land Rover Discovery heeft de importeur doen besluiten hem terug te halen. Met trots meldt het dat Nederland het eerste land in Europa is waar de Discovery V8 terugkeert.



Ultimate
De wederkeer van het model wordt extra kracht bijzet door de Discovery 5.0 liter V8 enkel in de zeer rijk uitgeruste Ultimate Edition te leveren. De Ultimate is gebaseerd op de HSE-uitvoering en is ten opzichte van dat model nog meer gericht op comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Zo onderscheidt de Ultimate zich bijvoorbeeld door een uitgebreide lederen bekleding in geplooid premium leder en door zeven volwaardige zitplaatsen. Keyless Entry, automatische grootlichtassistent en achteruitrijcamera vergroten gebruiksgemak en veiligheid, en het Cold Climate Pack met elektrisch verwarmbare voorruit en ruitensproeiers, plus stoelverwarming vóór en achter en een verwarmbaar stuurwiel dragen bij aan het rijcomfort tijdens de koude winterdagen.

Specificaties
De te verwelkomen V8 levert een kloeke 375 pk en een nog indrukwekkender koppel van 510 Nm. Land Rover meldt dat de achtcilinder het toonbeeld van souplesse en raffinement is mede dankzij de zestraps automatische ZF-transmissie. Een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 7,9 seconden moet dit deels bevestigen. Het nieuwe topmodel is tevens uitgevoerd met Smart Regenerative Charging, waarbij de dynamo de accu alleen oplaadt onder economische omstandigheden, zoals bij uitrollen of afremmen. Dit scheelt brandstof hoewel Land Rover geen gemiddelde voor het V8-model opgeeft. De Land Rover Discovery 4 5.0 V8 Ultimate is beschikbaar in een exclusieve editie van slechts twintig stuks. Dat wordt dus hollen naar de dealer. De vanafprijs bedraagt € 110.000,-.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10