zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volledige prijslijst vernieuwe VW Passat

 

13 oktober 2010 - Kort na zijn werelddebuut in Parijs gaf Volkswagen de vanafprijzen van de vernieuwde Passat vrij. Zojuist is de volledige prijslijst bekend gemaakt voor gegadigden die benieuwd zijn naar een specifieke uitvoering. Hier zijn ze inclusief de verschillende uitrustingniveaus.

We beginnen met het benzinegamma. De lijst start met de Volkswagen Passat 1.4 TSI BlueMotion Technology. Voorzien van een 122 pk sterke viercilinder staat dit basismodel (Easyline) in de boeken vanaf € 28.450,-. Verschaf je hem zakelijk dan kun je een bijtelling van 20% tegemoet zien. Als Trendline gekoppeld aan een handmatige 6-bak is de instapper duizend euro duurder. In combiantie met de zeventraps DSG heeft ‘ie een prijs van € 32.250,-. Beide vallen in de bijtellingklasse van 20%. Vervolgens is er de uitvoering Comfortline welke te combineren is met de 1.4 TSI BlueMotion Technology, de 1.8 TSI met 160 pk en 2.0 liter TSI met 210 pk. De prijzen die daarbij horen bedragen respectievelijk € 30.950,-, € 33.650,- en € 37.500,-. Wens je niet zelf te schakelen dan kost je dit iedere keer € 2.800,- extra voor de automaat met dubbele koppeling. Let wel, afhankelijk van de uitvoering bevat deze zes of zeven verzetten. De duurste modellen zijn als vanouds de Highline’s. De Passat 1.4 TSI BlueMotion Technology Highline – een hele mond vol – is er vanaf € 33.350,- en de versie met 1.8 TSI kost € 36.050,-. Met 2.0 liter TSI kan ook, dan vraagt de dealer op vijf tientjes na 40 mille.



Diesels
Het dieselpalet is nog uitgebreider. Beginnend met de 105 pk sterke 1.6 TDI Easyline BlueMotion Technology met een prijs van € 30.600,- gaat we direct door naar de versie in de uitvoering Trendline die er vanaf € 31.600,-. De 2.0 TDI (140 pk) hiervan is verkrijgbaar vanaf € 34.850,- en in het geval van de Comfortline ben je minimaal € 33.100,- en € 36.350,- kwijt. Bij de Volkwagen Passat TDI Highline komt vierwielaandrijving beschikbaar. 4Motion is enkel te combineren met de 2.0 liter TDI en de voordeligste (140 pk) kost € 40.950,-. Instappen in een Highline-diesel kan overigens vanaf € 35.500,-. Het model beschikt dan over de 1.6 TDI. De prijzen van de tweeliter beginnen bij € 38.750,- (Trendline en 140 pk). Tot slot kan de keus nog vallen op de 170 pk sterke TDI, goed voor een gevraagde prijs van € 40.650,-. BlueMotion Technology ontvang je er dan bij.

Aardgas
Naast het rijden op benzine of diesel kan de Volkswagen Passat teven aardgas opbranden. Slechts één motor kan dit: de 1.4 TSI EcoFuel met 150 pk en handbak of DSG. Prijzen beginnen bij € 35.250,- voor de Trendline, en als Comfortline bedraagt de prijs € 36.750,-. Voor een bedrag van € 39.150,- rijdt je de Highline-uitvoering. Omdat alle modellen niet meer dan 120 gram aan CO2 per kilometer worden ze door onze overheid bevoordeeld met een ‘korting’ van vijf procent op de maximale bijtelling.

NB: Tel bij alle hier genoemde prijzen € 1.400,- op en je hebt de vanafprijzen van de Volkswagen Passat Variant.

Uitrusting
Volkswagen rust iedere Passat en Passat Variant in ieder geval uit met een radio/CD-speler, elektrische raambediening vóór en achter, Climatic, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een middenarmsteun vóór. ESP, dagrijverlichting en een reeks airbags behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Voor lichtmetalen wielen moet je een beroep doen op de optielijst of overstappen naar de Comfortline die wel lichtmetaal (16 inch) in het pakket heeft zitten. Daarvoor zit echter nog de Trendline-uitvoering met bovenop de standaarduitrusting cruise control, vermoeidheidsherkenning, mistlampen vóór, een lederen multifunctioneel stuurwiel en een luxueuzere radio/CD-speler met acht luidsprekers. Terug naar de Comfortline met naast zijn fraaiere velgen comfortverhogende zaken als volautomatische airco, chromen sierlijsten rondom de raamlijsten, stootlijsten in de carrosseriekleur, bekleding Matera op de comfortstoelen, een licht- en regensensor en onder andere ‘Coming Home’ verlichting. De Highline voegt bovenop de Comfortline nog verfraaiingen als een lederen interieur afgewisseld met alcantara, verwarmbare voorstoelen , decorinleg van geborsteld aluminium of wortelnotenhout. Wielen in de maat 17 inch en chromen dakreling (Variant) maken het aan de buitenkant af. Ook weten hoe de vernieuwde Volkswagen Passat voelt en rijdt? Eind deze maand gaan we ermee rijden in Spanje. Kort daarna publiceren we de uitgebreide rij-impressie.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10