zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Chrysler 200 hier als Lancia

 

13 oktober 2010 - Chrysler presenteert de nieuwe 200, de opvolger van de hier weinig succesvolle Sebring. Aangezien Chrysler zich heeft teruggetrokken uit Europa teruggetrokken is het model in ons land niet via het officiële dealerkanaal verkrijgbaar. Voor ons staat een evenknie met Lancia-logo klaar.

Het Lancia-derivaat is weliswaar nog niet officieel bevestigd, maar sinds het samengaan van het Italiaanse merk met Chrysler is de kans groot dat die er komt. We verwachten hem eind 2011. De Chrysler 200 zal nog dit jaar bij de Amerikaanse dealers te bewonderen zijn.





Geen diesels
In het vooronder van de 200 huist een nieuw ontwikkelde Pentastar-V6. Het blok is 3.6 liter groot en wordt gekoppeld aan een zestraps automaat dat de 283 paardenkrachten naar de achterwielen leidt. Ook is er een 2.4 liter benzinemotor verkrijgbaar met naar keus een handbak of automatische transmissie. Het woord "diesel" nemen de Amerikanen gelieve niet in de mond. Zo´n oliestoker bevat het programma dan ook niet. Wil de Lancia-afgeleide in Europa slagen dan zal deze er weldegelijk moeten komen, maar met het palet diesels dat Fiat Group in huis heeft moet dat geen probleem vormen.

Sebring
De Chrysler Sebring is een zeldzaamheid in ons land. Het model liet dan ook veel te wensen over op het gebied van onder meer rij-eigenschappen en kwaliteit. Chysler belooft dat de 200 een flinke stap voorwaarts is dankzij een stijvere constructie en een grondige herziening van de ophanging. Bovendien zou de 200 aanzienlijk stiller moeten zijn mede vanwege de materialenupgrade in het interieur. De Sebring moeten we dus maar gauw vergeten, hoewel dat best lastig is nu de 200 aardig veel van zijn voorganger weg heeft. Een zware taak voor Lancia om daar verandering in te brengen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10