zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gefacelifte Volkswagen Eos onthuld

 

7 oktober 2010 - En ja hoor, ook de Volkswagen Eos heeft een facelift ondergaan. De coupé-cabriolet uit Wolfsburg is uiteraard van het nieuwe familiegezicht voorzien en werd door Volkswagen technisch en qua uitrusting gefinetuned.

We hadden het er recent – bij de vernieuwde Passat – nog over: nog drie te gaan. En met ook een hernieuwde Eos zijn het er nog maar twee, alleen de Tiguan en de Passat CC rijden nog met die ouderwetse glimmende beugel rond. Kort na het introduceren van hun gemoderniseerde middenklasser in Parijs heeft Volkswagen de Eos van het huidige familiegezicht voorzien. Onderdeel daarvan uit maken een compleet nieuw front met grotere, strakkere koplampen (optioneel met LED’s), een breder getrokken grille bestaande uit drie chromen lamellen en een hertekende voorbumper. Gaandeweg naar achteren kom je meer gestroomlijnde spiegels en vers lichtmetaal tegen. Aan de achterkant zijn de lichtunits nieuw ontworpen en is de achterbumper weer bijtijds.



Op afstand
Gemak dient de mens en dus heeft Volkswagen een aantal nieuwe functie aan de optielijst toegevoegd. Keyless Entry behoort voortaan tot de mogelijkheden en ook het klapdak op afstand openen en sluiten is voortaan te regelen. Bij het aanvinken van deze optie ontvang je dan een speciale sleutel waarmee dit geactiveerd kan worden. Ook nieuw is Light Assist dat de lichtbundel van de koplampen laat anticiperen op de mate van omgevingsduisternis.

3.2 V6 eruit
Aan het motorenaanbod sleutelde Volkswagen nauwelijks. De 3.2 V6 is komen te vervallen en het aanbod bestaat nu dus nog uit 1.4 TSI (122 of 160 Pk), de 2.0 liter TSI met 211 pk en de 140 pk sterke TDI die dankzij start/stop en remenergieregeneratie 0,7 l/100 km zuiniger is geworden. Het fabrieksgemiddelde ligt nu op 4,8 l/100 km. Ook de benzinevarianten profiteren van de brandstofbesparende voorzieningen. Hoeveel winst ze hebben geboekt vermeldt Volkswagen niet.

Volkswagen start in week 49 de productie van de vernieuwde Eos op. Tegen het einde van dit jaar zullen we onderweg de vrachtwagentrailers met daarop deze eerste exemplaren tegen kunnen komen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10