zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Cadillac is back en prijst Nederlands gamma

 

5 oktober 2010 - GM ziet voor Cadillac nog steeds kansen op de Europese markt en daarom is het terug van weggeweest. Startsein van de officiële herstart van Cadillac in Europa is de Autosalon van Paris waar de hele modellenlijn voor ons staat uitgestald. Wat dat kost? Hier zijn de prijzen.

Vlaggendrager van het Europese Cadillac-programma is zonder twijfel de imposante Escalade. De indrukwekkende Amerikaan die de strijd aangaat met modellen als de Mercedes-Benz GL-klasse, Audi Q7 en Range Rover zal vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: met 6.2 liter V8 of als 6.0 liter V8-Hybrid. Prijzen van deze giganten bedragen respectievelijk € 125.780,- en € 114.380,-. De optielijst is beperkt en telt slechts zeven accessoires.



SRX
Een maatje kleiner dan de Escalade kan en mag ook. Het onlangs vernieuwde ´broertje van...´ is de Cadillac SRX. Prijzen beginnen bij € 77.440,- voor de 3.0 liter V6 in de uitvoering Elegance en € 80.310,- voor dezelfde motorisering in de uitvoering Sports Luxury. Een automaat is, hoe kan het ook anders, standaard evenals AWD-vierwielaandrijving. De optielijst vermeldt onder meer het Wood Trim Package à € 860,- en een UltraView-panoramadak voor een meerprijs van €2.500,-. Bijna een must is toch wel het aanvinken van de 20 inch Chrome Clad-velgen. Daarvoor vraagt Cadillac € 2.670,-. Een audio/navigatiesysteem moet € 4.130,- kosten.

CTS
De Escalade en de SRX mogen dan de grote jongens binnen het Europese Cadillac-team zijn, aanvoerder is ongetwijfeld de CTS. Daarvan verwachten de drie Nederlandse Cadillac- dealers Nefkens in Amersfoort, Pietersen in Rotterdam en Koenen´s Autobedrijf in Echt het meest van. Het aanbod in verschillende modellen en carrosserievarianten is bij de CTS dan ook het breedst. Je kunt de CTS als Sedan, Stationwagon en als Coupé krijgen. De beschikbare motoren zijn allen groot van inhoud en krachtig in prestaties. De CTS Sedan 3.0 V6 is er vanaf € 65.560,-, terwijl de versie met 3.6 liter V6 te boek staat vanaf € 73.530,-. De CTS Station Wagon rijdt je vanaf € 69.260,- (€ 77.100,- voor de 3.6 V6). De CTS Coupé slaat de drieliter over en start meteen met de 3.6 V6 voorzien van automaat. Die is er vanaf € 79.600,-. Opvallend is dat de handmatig schakelen een stuk duurder is: € 84.210,-.

V-series
De spectaculaire V-series zijn ook van de partij: als Sedan of als Coupé. Beide voorzien van de machtige 6.2 liter V8 met 564 pk en 747 Nm doet Cadillac een poging de hete Germanen en de moedige Britten het stuipen op het lijf te jagen. De eerste klap is letterlijk een daalder waard want de Cadillac CTS-V’s zijn aanzienlijk goedkoper dan hun concurrenten. Zo kost de Sedan in V-uitmonstering ‘slechts’ € 130.180,- en mag de Cadillac CTS-V Coupé weg voor € 134.490,-. En ook hier geldt weer: voor zelf schakelen moet je meer betalen. Hoe Amerikaans wil je het hebben?!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10