zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

20% bijtelling voor Ford Mondeo

 

1 oktober 2010 - Met de introductie van de vernieuwde Ford Mondeo presenteert het Amerikaanse merk een sterk verbeterde ECOnetic uitvoering. Dankzij de energiezuinige dieselmotor in het voorsteven van de middenklasser valt dit model in de 20% bijtellingregeling. Ideaal voor de zakelijke rijder.

Hoewel de vorige generatie Mondeo ECOnetic wel over een A-label beschikte kwam het met door een uitstoot van 139 g/km lang niet in de buurt voor een fiscaal gunstige bijtelling. Dat moest veranderen wist ook Ford en introduceert tegelijk met de vernieuwde Mondeo een nieuwe ECOnetic. En deze valt dankzij een CO2 uitstoot van 115 g/km precies binnen de 20% bijtellingscategorie. Ford heeft zijn huiswerk goed gedaan! De forse vooruitgang heeft de Mondeo met name te danken aan de toevoeging van een Start/Stop-systeem die vanaf heden standaard op de ECOnetic aanwezig is. Daarnaast beschikt de ‘groene’ Mondeo over lage rolweerstandbanden en een lagere zesde versnelling die het verbruik op de snelweg moet beperken. De prijs van de nieuwe ECOnetic is nog niet bekend.



Ford Ka met Start/Stop
Direct naast alle grote primeurs van Ford staat in een donker hoekje de geüpdate Ka. De kleinste telg van het Amerikaanse merk voldoet vanaf heden aan de Euro5-emissienorm en ontvangt daarnaast standaard een Start/Stop-systeem van de maker. Hierdoor daalt het verbruik van de 69 pk sterke 1.2 liter naar 4,9 liter per 100 km en wordt de CO2 uitstoot beperkt tot 115 gram.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10