zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Kersje op de taart: Lotus City Car

 

1 oktober 2010 - Alsof de nieuwstsunami van Lotus gisteren in Parijs nog niet voldoende was, bleek Lotus nog een verrassing achter de hand te hebben. Dit de Lotus City Car Concept, een stadsautootje met als doel de emissiewaarde over de gehele nieuwe line-up te doen dalen.

Een geheel nieuw ontwikkelde Esprit, Elite, Elan, Elise en Eterne, een vernieuwd managementteam, een aangepaste huisstijl en torenhoge ambities, dat is wat Lotus ons gisteren voorschotelde tijdens een verbazingwekkende presentatie. Pers en publiek werden overdonderd door dit nieuwsfestijn. Geestelijk vader van Lotus, Colin Chapman, zou in z’n graf spontaan gaan applaudiseren. En alsof dit veelbelovend nieuwsfestijn nog niet genoeg was presenteerden ze ook nog deze Lotus City Car Concept.





Doel
Op de afgelopen Autosalon van Genève stond een compact studiemodel, ontwikkeld door Proton en Italdesign. Het is deze auto waarop de City Car Concept van Lotus losjes is gebaseerd. Concrete details over het stadsautootje zijn nog niet bekend. Carmagazine rept over een lengte van 3,4 meter en een breedte van slechts 1,72 meter. De hoogte zou exact anderhalve meter bedragen. Wat aandrijflijnen betreft houdt het Engelse magazine het nog open: volledig elektrisch, plug-in hybride of een 1.2 liter driecilinder met range extender (zie foto 4). De City Car zal ongetwijfeld een zuinige en zeer schone auto worden, al is het maar om de gemiddelde uitstoot van Lotus te drukken om te kunnen blijven voldoen aan de steeds strenger wordende emissie-eisen voor autofabrikanten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10