zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Elektrisch Skoda rijden stap dichterbij

 

29 september 2010 - Stilstand is achteruitgang. Reden voor Skoda om actief met de toekomst bezig te zijn en dat doet het met de Octavia Green E Line. Volgend jaar start het Tsjechische merk met de eerste praktijktest.

Hoewel de techniek het belangrijkste nieuws van deze Octavia vertelt werpen we toch een korte blik op het witte studiemodel. Skoda heeft gekozen om de innovatieve technologie ten toon te stellen in een spierwitte Octavia Combi die de naam Green E Line meekrijgt. Het milieubewuste tintje zien we terug in de zonnecellen op het dak, de enorme wielen met energiezuinig banden, een heuse kW-teller in het instrumentarium en een display in de middenconsole waarop is af te lezen wat de status van het accupakket is.



Laden binnen drie uur
Zoals gezegd is de technologie van de Green E Line leidend in dit studiemodel. Voor de aandrijving van het model zorgt een 115 pk sterke elektromotor die een continu vermogen van 69 pk ontwikkelt. Het koppel van de krachtbron bedraagt 280 Nm en moet de elektrische Octavia een topsnelheid van 135 km/h geven. De 0-100 km/h legt de Tsjech in 12,0 seconden af. Dankzij een 315 kilogram wegend lithium-ion accupakket met een capaciteit van 26,5 kWh geeft Skoda een actieradius van 160 km op. Een leeg accupakket kan via het normale stopcontact binnen tien uur volledig opgeladen worden. Met een snellaadsysteem wordt deze tijd verkort tot minder de drie uur.

Praktijktests in 2011
Skoda heeft serieuze plannen met de elektrische aandrijflijn van de Octavia Green E Line. Volgend jaar starten ze met de eerste praktijktests en een tweede elektrisch aangedreven studiemodel zal spoedig volgen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10