zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Zie hier de nieuwe Seat Leon!

 

29 september 2010 - Met de tweede generatie van het IBE studiemodel presteert Seat niet alleen haar visie voor toekomstige mobiliteit, ook de nieuwe Leon! Want hoewel de conceptcar het profiel van een 'sporthatch? bevat gaat het hier wel degelijk om de driedeurs Leon SC.

We konden het jullie vorig jaar al verklappen toen Seat´s marketingdirecteur Jan LaFrentz al een deel van de Spaanse toekomst onthulde. Hij maakte er geen geheim van dat er al diverse voorstellen zijn gedaan voor een Scirocco-achtige Leon. Deze extra sportieve en dynamische variant zou volgens hem in 2011 het levenslicht moeten zien. Dat komt wel heel mooi overeen met het IBE studiemodel!



Wijzigingen tweede concept
Aan de buitenzijde van het verse IBE studiemodel zien we in de eerste oogopslag weinig vernieuwingen. Oké, de carrosserie in een donkerrode kleur gespoten, maar de grote lijnen van de hatchback komen volledig overeen met de in Genève onthulde variant. Beter zoeken levert echter meer wijzigingen op. Zo zien we bijvoorbeeld dat de koplampunits iets eenvoudiger van opzet zijn, herbergt de voorbumper nieuwe vormen en zijn de achterlichten aanzienlijk anders. Daarnaast is duidelijk te zien dat het studiemodel meer productierijp geworden is; er is een achterklep in het bodywerk verschenen en ook het daadwerkelijke glaswerk is gemonteerd.

Eenvoud
De echte primeur voor de Autosalon van Parijs bevindt zich dan ook binnenin de IBE - het interieur was tenslotte nog niet onthuld. Wat al gelijk opvalt is de eenvoudige en opgeruimde indruk van het dashboard. Niet alleen de smalle middenconsole straalt een minimalistische look uit met zijn vier toetsen voor de automatische transmissie, maar ook de andere delen ogen rustig. Slechts het grote display in het instrumentarium wijkt hier enigszins van af. Dit beeldscherm voorziet de bestuurder naast voertuiginformatie als de snelheid en oplaadstatus ook van de mogelijkheid om functies van de smartphone weer te geven en te bedienen middels de touchpads op de spaken van het stuurwiel. Direct naast het display zien we indirecte luchtuitstroomopeningen en twee bedieningspanelen waarin de functies voor de verlichting en de airconditioning zijn gehuisvest.

Milieuvriendelijke aandrijflijn
Dat de gemonteerde techniek van de IBE geheel emissieloos functioneert lijkt eerder een vereiste dan een verrassing. Zonder volledig elektrische aandrijving hoor je er niet meer bij op de Autosalon van Parijs. De IBE is zodoende ook uitgerust met een 102 pk sterke elektromotor met 200 Nm. De krachtbron stuwt de Spanjaard vanuit stilstand in 9,7 seconden naar de 100 km/h en geeft de bolide een topsnelheid van 160 km/h. Voor de actieradius geeft Seat een afstand van130 kilometer op. Ruimschoots voldoende om aan de behoeften van de dagelijkse stedelijke mobiliteit te voldoen, aldus de Spaanse fabrikant.

Leon blauwdruk
Zoals we in de inleiding al aanhaalden vermoeden wij dat het IBE studiemodel de directe genen van de nieuwe generatie Leon bevat. De voorspelde komst van een Scirocco-achtige Leon lijkt namelijk exact te matchen met het getoonde concept. We verwachten dan ook dat Seat binnenkort met een nagenoeg gelijk productiemodel verschijnt. De toekomstige Leon is zodoende stiekem al onthuld!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10