zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

In detail: Toyota Verso-S

 

30 september 2010 - Het segment van midi-MPV?s mag dan in een heftige strijd verwikkeld zijn, Toyota heeft alle vertrouwen in hun nieuwe Verso-S. Als verkoopargumenten noemt Toyota de ruimte, rijke standaarduitrusting, het flexibele interieur en de duurzame technologie.

Vier jaar lang heeft Toyota nee moeten verkopen aan winkelende automobilisten in het B-segment der MPV’s. Maar nu is het helemaal terug met de Verso-S die zijn voorloper de Yaris Verso moet doen vergeten. De ‘S’ in de naam staat voor de drie zelf toegeëigende pluspunten van Toyota’s nieuwe midi-MPV: Size, Smart en Sophisticated.



Veelzijdige ruimte
Ondanks dat de Verso-S nog geen vier meter lang is zou een het een bovengemiddelde hoeveelheid ruimte bieden, dit niet in de laatste plaats vanwege de wielbasis van 2,55 meter en een praktisch en variabel in te delen interieur. Zo kunnen de achterstoelen bijvoorbeeld na een druk op een knop automatisch in de vloer verdwijnen om zo extra bagageruimte te creëren. Normaliter bedraagt de bagageruimte 336 liter en door aan de slag te gaan met Easy Flat ontstaat er 430 liter. Een volledig verzonken achterbank resulteert in een totaal maximum van 1.388 liter. Wat hoofdruimte en beenruimte achterin betreft is de Verso-S volgens Toyota zelfs ‘class leading’.

Scoren op veilgheid
Officiële tests moeten nog uitgevoerd worden, maar Toyota is ervan overtuigd dat de Verso-S de maximale vijf sterren scoort in de EuroNCAP-botsproeven. De basis daarvoor is in ieder geval gelegd: zaken als ABS, tractiecontrol, elektronische remkrachtverdeling, elektronische stabiliteitscontrole (VSC) en remhulp zijn standaard. Ook zeven airbags, schijfremmen rondom en antiwhiplash-hoofdsteunen op de voorstoelen behoren tot de af fabriek-uitrusting.

Uitrusting
MPV-kopers blijken veeleisend, want naast ruimte en veiligheid is er behoefte aan veel comfort en luxe. De Verso-S is zodoende standaard voorzien van een audiosysteem met een CD/MP3-speler, elektrisch bedienbare ruiten vóór, verwarmde buitenspiegels, centrale portiervergrendeling, follow-me home verlichting en een verstelbaar stuurwiel en dito bestuurdersstoel. De luxueuzere uitvoeringen zijn voorzien van onder meer een middenarmsteun voor de eerste zitrij, een panoramisch dak met privacy glass, achteruitrijcamera, een audiosysteem met touchscreen en volledige iPod-integratie en desgewenst een uitgebreid navigatiesysteem.

CVT
In Europa gaat de Verso-S voor Toyota een belangrijke rol vervullen bij het realiseren van de CO2-doelstellingen die de fabrikant zichzelf heeft opgelegd. Toyota gaat de Verso-S in Nederland daarom leveren met een zuinige en 99 pk sterke 1.3 VVT-i benzinemotor welke in combinatie met de handgeschakelde 6-bak gemiddeld niet meer dan 5,4 l/100 km tot zich zou moeten nemen. Met de optionele CVT-automaat noteert hij gemiddeld 5,0 l/100 km. Emissies bedragen respectievelijk 125 en 117 g/km mede dankzij de standaard aanwezige Start/Stop-technologie.

Begin 2011
De nieuwe Toyota Verso-S maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs en zal vanaf volgend jaar tegengas gaan geven aan auto’s als de nieuwe Opel Meriva, Kia Venga, Hyundai ix20, Honda Jazz en Renault Modus. Prijzen volgen in de loop naar de lancering.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10