zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s

 

29 september 2010 - De Lancer rijdt nog altijd rond met de oude pompverstuiver diesel van Volkswagen. Nu Mitsubishi een moderne diesel uit eigen huis heeft komt daar verandering in. De nieuwe 1.8 Di-D uit de ASX vindt ook zijn weg naar de Lancer van modeljaar 2011. Ook bevat de Lancer voortaan Cleartec-technologie en zijn er nieuwe uitvoeringen.

Net als in de ASX levert de 1.8 Di-D in de Mitsubhisi Lancer 116 pk en 300 Nm aan trekkracht. Een handgeschakelde transmissie is standaard. Hiermee kan zowel de Sport Sedan als de Sportback (hatchback) in 10,6 seconden naar de 100 km/h accelereren. De topsnelheid van beide modellen ligt respectievelijk op 189 km/h en 192 km/h. Mitsubishi zou de in eigen huis ontwikkelde dieselmotor niet in hun eigen modellen lepelen als deze niet zuiniger en schoner zou zijn als de ‘afgedankte’ TDI van Volkswagen. De Lancer-diesel gaat er dan ook flink op vooruit. Het gemiddelde verbruik van de Di-D bedraagt namelijk 5,2 l/100 km voor de sedan en 5,3 l/100km voor de hatchback. Dit was tot op heden respectievelijk 6,1 en 6,3 l/100 km.



Cleartec
Ook zet Mitsubishi een streep door de 1.5 liter benzine. Voortaan vertegenwoordigd de 117 pk sterke 1.6 MIVEC ClearTec-motor gekoppeld aan een manuele vijfversnellingsbak het benzinegamma van de Lancer Sport Sedan en Lancer Sportback. Mitsubishi’s ClearTec-technologie omvat zaken waaronder een automatisch start-stopsysteem (AS&G), versnellingsindicator voor het meest gunstige schakelmoment, een high efficiency dynamo en aangepaste overbrengingsverhoudingen. Dit alles zorgt voor een zuinig verbruik en een lage CO2 uitstoot. In het geval van de Lancer’s is 130 g/km voor de vierdeurs en 133 g/km voor de vijfdeurs. Het verbruik van beide varianten bedraagt 5,6 l/100 km en 5,7 liter per honderd kilometer, genoeg om in aanmerking te komen voor een A-Label en het bijtellingtarief van 20%.

Prijzen
De Mitsubishi-dealer kan de Lancer in twee uitvoeringen aanbieden. De Edition One heeft standaard onder andere airconditioning, 7 airbags (inclusief zij-, knie- en gordijnairbags), elektrisch bedienbare zijruiten, een keyless entry systeem, 16 inch lichtmetalen wielen, Active Stability & Traction Control (ASTC), leren bekleding van stuur, handremgreep en pookknop, een radio/CD/MP3-installatie met zes luidsprekers en stuurwielbediening alsmede chromen accenten in het interieur. De Sportback-versie beschikt daarnaast nog over een achterspoiler. De prijs van de 1.6 ClearTec Edition One bedraagt zowel voor de Sports Sedan als de Sportback € 17.999,-. Pas bij de Edition Two komt ook de nieuwe 1.8 Di-D in zicht. Bovenop de uitrusting van de Edition One biedt deze uitvoering lederen bekleding, elektrische verstelbare bestuurdersstoel, stoelverwarming op de voorstoelen, mistlampen voor, climate control, keyless operation system, parkeersensoren achter, USB aansluiting en een multicolour display. De 1.6 ClearTec Edition Two staat voor € 19.999,- in de prijslijst, de 1.8 Di-D Edition Two voor € 24.999,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10