zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

De puzzel is af: Sesto Elemento Concept

 

29 september 2010 - Een teasercampagne van in totaal zes plaagplaatjes moest ons opwarmen voor een nieuwe Lamborghini in Parijs. De laatste zou vandaag, een dag voor de officiële onthulling, worden verstuurd maar de Fransen zijn de Italianen voor.

Tot grote spijt van Lamborghini is de eerste afbeelding van het mysterieuze studiemodel voortijdig gelekt via een Franse website. Hoewel de foto niet van hoge kwaliteit is, geeft het een goed beeld op de nieuwe Italiaanse telg. Ook wist het de naam van de bolide te bemachtigen: Sesto Elemento Concept wat vrij vertaald  vanuit het Italiaans ´het zesde zintuig´ betekent.



Gallardo
Opnieuw betaamt het hier geen volkomen nieuw model. Lamborghini past hetzelfde trucje toe die het uithaalde met de Reventón waarbij een Murciélago werd omgebouwd tot een straatlegale straaljager. Nu past men dezelfde strategie toe met de Gallardo die een crashdieet te verduren heeft gehad. Zo erg dat het leeggewicht van deze lichtste Gallardo ooit met maar lieft 341 kg is afgenomen tot een totaal van slechts 999 kg. Dit concept geeft daarmee, zoals beloofd aan, welke kant Lamborghini op wil.



Bloedsnel
Met een dergelijk vedergewicht en een potente V10 is het prestatieniveau van de Sesto Elemento Concept op papier adembenemend. Vooral de opgegeven acceleratietijd is onvoorstelbaar, want de bekende 0-100 km/h-sprint zou in slechts 2,5 seconden geschieden als we de gelekte informatie moeten geloven. Met een topsnelheid van 350 km/h zou de Lambo tot de snelsten ter wereld behoren. Realistisch of kolder? Morgen, vroeg in de ochtend, om 07.45 uur vindt de officiële onthulling plaats vanaf de beursvloer in Parijs.

 

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10