zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Exagon e-GT wil er graag bijhoren

 

27 september 2010 - Steeds vaker stelen hybridesportwagens de show op autobeurzen. Zo staan in Parijs onder andere de Fikser Karma en de Renault Dezir. Ook het compleet voor ons onbekende Exagon doet een duit in het zakje met de e-GT.

De e-GT is bedacht door Exagon Engineering, een bedrijf onder leiding van de Fransman Luc Marchetti. Normaliter houdt de kleine constructeur uit het Franse Mangy Cour zich bezig met het prepareren van raceauto’s voor de zogeheten Touring Car- en GT-klasses. De Autosalon van Parijs is echter een mooie gelegenheid om iets compleet uit eigen huis te presenteren. Dit is de e-GT geworden, een hybridesportwagen uitgerust met twee elektromotoren die ieders 170 pk sterk zijn. In theorie – daadwerkelijk specificaties nog onbekend – levert dat een gezamenlijk vermogen op van 340 pk en er wordt gesproken over een acceleratietijd van 0-100 km/h in slechts 3,5 seconden. De topsnelheid zou minimaal 250 km/h bedragen. Een batterijenpakket voorziet de elektromotoren van energie. Dit moeten ze, afhankelijk van de rijstijl, 200 tot 400 kilometer vol kunnen houden. Uitgerust met een range extender is tussen de 700 en 800 kilometer haalbaar.



2012
Uiteraard is het Exagon te doen een slaatje uit de e-GT te slaan. Als het publiek in Parijs enthousiast op de e-GT reageert wil het overwegen om honderd exemplaren te bouwen. De verwachte productiestart zal dan eind 2012 zijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10