zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

R-Design pakket voor Volvo S60 & V60

 

21 september 2010 - De meest sportieve Volvo?s worden nog sportiever. Volvo introduceert namelijk het R-Design pakket voor de S60 en V60. Met een aangepast onderstel, directere besturing en een paar uiterlijke kenmerken worden de R-Design S60 en V60 pas echt sportief.

In onze rij-impressie zochten we antwoord op de vraag of de nieuwe S60 inderdaad de meest sportieve Volvo ooit is. Wil je het antwoord weten, dan moet je de rij-impressie toch echt even lezen, maar wie van te voren al meteen een sportiever gevoel op wil wekken kan ook direct voor het R-Design pakket kiezen.



De aanpassingen
Bij de S60 en V60 gaat de sportievere beleving verder dan enkel het plaatsen van een zwarte grille en diverse zilvergrijze details. Ook de speciale wielen, de R-Design achterbumper en de dubbele uitlaatpijpen waren volgens Volvo niet voldoende. Men greep ook technisch in. Zo werd er een veerpootbrug gemonteerd. ‘Een klassieke en eenvoudige methode om het weggedrag van een auto aan te scherpen´, legt Stefan Sällqvist, Manager Vehicle Dynamics bij Volvo uit. ‘Beide modellen voelen daardoor steviger aan en de besturing biedt meer gevoel.´ Vervolgens ging Sällqvists team aan de slag met de achterschokdempers. ‘We vervingen de standaardexemplaren door zogeheten ‘monotubes´. Deze reageren dankzij een andere opzet sneller op de in- en uitgaande bewegingen van de wielen. Hierdoor vermindert de rolneiging van de auto, wat voelbaar is zodra de bestuurder de bocht instuurt.´ Kortere schroefveren en stijvere lagerbussen in de bevestiging van de wielophanging zijn ook onderdeel van de R-Design-uitvoering. De veren rondom zijn vervangen door exemplaren die 15 millimeter korter en 15 procent stijver zijn.

Interieur
Om direct na het instappen het sportieve gevoel dat de buitenzijde opwekt vast te houden is ook hier het één en ander doorgevoerd. Neem bijvoorbeeld de speciale bekleding, het aangepaste sportstuurwiel en sportpedalen. De speciale vloermatten zorgen voor de finishing touch.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10