zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Asha Kalijan

Asha Kalijan is organisatieadviseur, managementcoach en directeur van Adimco.
info@adimco.org
 
 
 

Weblog`s van Asha Kalijan :

 

Hoe één incident het hele ineffectieve plaatje voor u schetst

Door: Asha Kalijan , 20 september 2007
Als leidinggevende bent u flexibel van geest. Als de geest even niet zo flexibel is, dan kunnen er vreemde dingen gebeuren. Let daarom op incidenten, gebeurtenissen in de dagelijkse praktijk die niet soepel lopen. Om te illustreren hoe u met één gebeurtenis of incident een analyse kunt maken over de effectiviteit van uw handelen (of van anderen), vertel ik u het volgende verhaal.
  Lees verder...
 

Geen succes zonder voldoening

Door: Asha Kalijan , 15 mei 2007
We hebben allemaal onze momenten dat we geen voldoening hebben in onze functie, geen succes ervaren in wat we doen en in hoe we het doen. We hollen dan achter de feiten aan, lossen knelpunten op, worstelen met het behalen van resultaten en merken dan nog steeds dat het niet voldoende is. Op zulke moment werken een aantal persoonlijke en zakelijke krachtvelden tegen je in plaats van voor je.
  Lees verder...
 

Arbeidsparticipatie hoogopgeleide vrouwen? Vraag het ze zelf!

Door: Asha Kalijan , 26 april 2007
Er wordt hevig gediscussieerd over de arbeidsparticipatie van hoogopgeleide vrouwen die thuis zitten of de keuze gemaakt hebben om niet mee te doen aan het economisch proces. Hoezo doen ze niet mee? Is fulltime of parttime voor kinderen zorgen, niet meedoen? Misschien moeten we wat meer respect opbrengen voor de keuzes die deze vrouwen maken.
  Lees verder...
 

Zit u op het goede spoor met uzelf en uw bedrijf?

Door: Asha Kalijan , 02 maart 2007
We hebben geen tijd meer om stil te staan bij cruciale zaken. Er gebeurt zoveel om ons heen dat we vaak niet anders kunnen dan ons laten leiden door de waan van de dag. Om te overleven blijven we vaak te lang de lijn volgen die we jaren geleden uitgezet hebben. De kans dat u zo kwetsbaar bent voor trendgevoelige oplossingen is dan groot. Daarmee ook de kans dat u uw eigen spoor bijster raakt.
  Lees verder...
 

Taboe op coaching

Door: Asha Kalijan , 06 februari 2007
Incidentele coachingsvragen lijken soms te gaan over kleine, toevallige dilemma’s. Maar vergis je niet. Ze gaan vaak om urgente en brandende zaken. Nadat de brand geblust is pakt men de draad weer op. Het probleem lijkt dan opgelost of in ieder geval duidelijk. Dat is niet altijd het geval.
  Lees verder...
 

Verborgen kennis stagneert de kenniseconomie

Door: Asha Kalijan , 15 november 2006
Er is veel mis met de politieke agendasetting. De onderwerpen waarover gediscussieerd worden, lijken niet altijd even relevant of van algemeen belang. De media doet daar volop aan mee. Actuele triviale onderwerpen worden uitvergroot en de vorm lijkt belangrijker dan de inhoud. Een onderwerp waar onvoldoende aandacht aan wordt gegeven is de kenniseconomie. De vraag is of kennis in Nederland wel (goed) benut wordt.
  Lees verder...
 

HR van klassiek naar innovatief

Door: Asha Kalijan , 11 oktober 2006
De HR van Human Relations! Het klassieke denken in HRM-land leidt niet tot daadwerkelijke innovaties in organisaties. Daar is meer voor nodig. De intenties zijn goed, maar HRM (Human Resource Management) opereert nog steeds voor een groot deel los van de organisatiestrategie, –cultuur en - structuur. Het schort veelal aan een goede interne communicatie om HR als een krachtig instrument te benutten in organisaties.
  Lees verder...
 

Vrouwen rolmodel voor leiderschap

Door: Asha Kalijan , 13 september 2006
Is het begrip leiderschap een trend, een toverwoord of het antwoord voor de continuïteit van organisaties in de huidige tijdgeest? Het antwoord is niet direct te geven. Een ding is zeker. Met mooie woorden, vakjargon, die soms te pas en te onpas gebruikt worden, komen we niet verder.
  Lees verder...
 

Conflicterende krachtenvelden en de waarheid in organisaties

Door: Asha Kalijan , 30 augustus 2006
De waarheid in de praktijk in veel organisaties is dat er allerlei conflicterende krachtenvelden spelen. Niet altijd erg, want daarmee kunnen soms hele mooie veranderingen worden ingezet. Maar als die conflicterende krachtenvelden zich onderhuids afspelen, dan ontstaat er gevaar.
  Lees verder...
 

Het onderwijs faalt?!

Door: Asha Kalijan , 05 mei 2006
Opvallend hoeveel actuele discussies er zijn over het eventueel falen van het onderwijssysteem. Mijn artikel was bijna af, toen ik toevallig bij Zembla op Nederland 3, interessante dingen hoorde over de duizenden drop-outs per jaar. De opmerking die geplaatst werd en mij bijgebleven is, is de omschrijving van het VMBO als een sociaal-economisch afvalputje. Discussies branden los om terug te gaan in de tijd, terug naar de ambachtsscholen. Waar blijft dan de kenniseconomie, de kenniscreatie?
  Lees verder...
 

Over fietsen met Verdonk en leiderschap

Door: Asha Kalijan , 13 april 2006
Even terug naar 8 maart jl. Het was Internationale Vrouwendag en minister Verdonk gaf de aftrap van ‘Fietsvriendinnen' dat autochtone en allochtone vrouwen via fietsen met elkaar in contact brengt. Ik was één van de genodigden en nieuwsgierig. Het was de dag na de gemeenteraadsverkiezingen en het aftreden van Van Aartsen was niet zo lang bekend.
  Lees verder...
 
1
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Toekomstige banen geen sciencefiction
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures