zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Valentijnslessen voor managers

Bierges   |    |  14 februari 2013
Reactie: Iedere dag is de liefde omarmen!
 

Meer strategische rol voor HR-managers

Ad de Beer   |    |  14 februari 2013
Reactie: De enige vraag die er gesteld moet worden is ''Wanneer stoppen die personeelmensen nu eens met roepen dat het allemaal anders moet en gaan ze ook anders zijn?''
Want dit soort zaken zie ik iedere week zes keer voorbij komen en dat al zeker 30 jaar, maar nog steeds zitten de meeste personeelmensen met een doos Kleenex achter het bureau zich zorgen te maken over burn-out, ADHD, appels en sla in de kantine en het jongen van de kat.
 

Doorstarterslening kan woningmarkt en staatskas redden

Richard de Wit   |    |  14 februari 2013
Reactie: Kom op nou hoor. De hele wereld zit in problemen. Moeten wij de staatskas gaan redden terwijl de overheid burgers in de kou laat staan? Banken redden Griekenland redden EU redden. Wie redt ons? Als burtger blijf je geld pompen in de bodemloze put bv NL. Alsof kroningen en al die onzinnige projecten van de overheid niets kosten. Firma wachtgeld regeling. Daar kom je wel achter als je eens aan moet kloppen voor steun of hulp bij instanties zoals UWV gemeente of overheid. Dan zijn ze mooi niet thuis.
 

HR- en inkoopprofessionals sceptisch over aanbestedingstrajecten

NumoQuest®   |    |  13 februari 2013
Reactie: @ Dhr. Lamens

Geachte heer Lamens, tikje jammer dat u zo scherp uit de bocht snijd. Als u een reactie persoonlijk wil maken, doe dit dan gewoon per mail.

U stelt het volkomen juist als u zegt, dat wanneer je op voorhand 'toezeggingen' doet, dat dat in gewoon Nederlands liegen heet. Die mening zijn wij namelijk ook toegedaan. We zien dit soort bewegingen maar al te vaak bij politici voorkomen. Toezeggingen doen waarvan je weet dat je die later niet zal of kan uitvoeren. Dat doen overigens de inkopers ook met regelmaat door de voorstelling van zaken die overigens niet altijd even compleet blijkt.

Het inkoop beleid en de aanbieders spelen gewoon een spel en een dergelijke trend maakt gewoon deel uit van het 'overall spel'. Overigens, wij houden ons verder niet bezig met tenders, we reageren hier slecht in open termen, zonder verpersoonlijking, op een publicatie.

We zien overigens die bewegingen in tal van tenders terug komen waarna na het betekenen van de contracten en gewoon een soort verreken spel op gang komt. Menig leverancier wil nu eenmaal de goedkoopste zijn en als je de letter van de contracten neemt, dan weet je vaak dat de premie voor de tender, de taakstelling vrijwel niet dekken kan. Er is dan zoiets als 'gokken op nacalculatie'. Soms pakt die positief uit, soms negatief.


Het gebeurd op grote, en tegenwoordig ook op kleine schaal. Je krijgt dan vacatures te zien die volkomen onjuist zijn opgesteld, spook vacatures en vacatures waarvan je weet dat ze als FTE nooit kunnen worden ingevuld. Wat je daarmee uit lokt is dat veel professionals hun reactie zullen toeschrijven naar de vacature in de hoop dat.

Ik ben het volkomen met u eens dat je dan weliswaar naar iets zoekt, maar tegelijkertijd weet dat je de juiste persoon domweg nooit zal kunnen vinden. Die roep hoor je nog wel eens waarop onze reactie dan weer is, als je iets onmogelijks vraagt, niet zeuren dat je het dan niet zult vinden.

Als u even goed naar de reflectie had gekeken dan had u het over onze 'belachelijke redenering' gehad. De rode draad van het betoog is namelijk dat er van rede en redelijkheid soms erg weinig te bespeuren is.

Mocht u toch nog persoonlijke aantijgingen hebben, stellen we graag voor dit per email af te handelen zonder de lezers van MOL hiermee lastig te vallen.
 

Zes oogbewegingen van uw klant – en hun betekenis

Barthold Van Acker   |    |  13 februari 2013
Reactie: Die theorie rond oogbewegingen is niet bewezen, integendeel. Lees even toch het artikel op de volgende webpagina: http://www.chivo.nl/content/neurolinguïstisch-programmeren-nlp-wat-feiten, en vooral Claim 3 (met verwijzingen naar onderzoek). Laten we toch eens ophouden met al die onzin te blijven geloven. Daarenboven, je kan ermee spelen. Heb ik bij een NLP-specialist ook gedaan. Mooi om te zien.
 

Nieuw onderzoek: wereldwijde \'innovatiekloof

Joke   |    |  13 februari 2013
Reactie: Het is sowieso belangrijk om betaalbare technologieën aan te bieden. In bepaalde landen is een verzekering niet eens verplicht. In Nederland wordt het eigen risico zo verhoogd dat er mensen zijn die niet eens meer behandeld willen worden. Als er betaalbare middelen zijn om geholpen te worden zou dit een hele uitkomst zijn.
 

Vier heilige huisjes van managers die het verschil NIET gaan maken

Rob   |    |  13 februari 2013
Reactie: Maya Angelou (American Poet) had gelijk toen ze zei: ''Ik heb geleerd dat mensen vergeten wat gezegd wordt, mensen zullen vergeten wat ze is aangedaan, maar mensen zullen nooit vergeten welk gevoel je hen hebt gegeven''

Behandelen elkaar serieus, maak tijd voor elkaar (stel vragen en vooral doorvragen), communiceren MET elkaar in plaats van OVER elkaar. Mensen blijken om zieker te van het gebrek aan elkaars communicatieve en sociale vaardigheden dan van de griep.

De inter-persoonlijke en inter-persoonlijke relatie is, ongeacht geslacht, leeftijd en salaris, van invloed op (werk) tevredenheid en geluk. Voorbeeldgedrag naar elkaar is hierbij essentieel.

Waarden, normen, geweten, ethiek ..... voorbeeldgedrag, (zelf) reflectie, waarheid, perceptie, referentiegroepen ...... ondersteunend leiderschap, empathie, gelijkheid, wederzijds vertrouwen, geloofwaardigheid ...... ontwikkeld zelfkritisch vermogen, goed onderbouwde functioneringgesprekken (meerdere malen per jaar) ...... veiligheid, betrokkenheid, elkaar serieus behandelen, accepteer mensen zoals ze zijn ....... wees duidelijk, oprecht, zorgvuldig ...... Geef FeedBack in plaats van ''Feet in the Back''.
Niet gebonden aan een ''niveau in de organisatie''. Dit is allemaal van toepassing op werknemers, leiders, besluitvormers en beleidsmakers.
 

HR- en inkoopprofessionals sceptisch over aanbestedingstrajecten

Bram Lamens   |    |  13 februari 2013
Reactie: Beste medewerker van NumoQuest,

Als je een toezegging doet terwijl je op voorhand al weet dat je die niet gestand gaat doen dan noemen wij dat in gewoon Nederlands ook wel 'liegen'.

Begrijp ik het goed dan zegt u dat inkoop uitlokt dat er gelogen wordt door inschrijvers op aanbestedingen. Dat zou namelijk de truc zijn van tendering.

Uw redenering is natuurlijk belachelijk. En voor de goede orde, inkopers zijn er gewoon op uit om de beste prijs-/ kwaliteitverhouding uit de markt te halen en niet de beste goochelaar. Maar voor ik leegloop; eigenlijk hoop ik dat uw branchegenoten u op deze plek aanspreken op de handelwijze die NumoQuest kennelijk bij aanbestedingen volgt.
 

Vier heilige huisjes van managers die het verschil NIET gaan maken

Susan   |    |  13 februari 2013
Reactie: De peilers: autonomie, strategie, beloning en
communicatie komen mi pas nadat je weet met welke medewerkers je vooruit kunt komen. Veel werkgevers beseffen niet dat meer van hetzelfde soort medewerkers het bedrijf niet verder brengt dan waar zij al zijn. Juist de samenstelling van een juiste groep mensen in een bedrijf kunnen met de genoemde peilers en hoe er mee omgegaan wordt heel veel bereiken.
Als selectiemedewerkers (HR en/of managers en/of directeuren) beseffen dat een bedrijf ook mensen nodig heeft die toevallig niet in een vast patroon vallen, dan krijg je HPO's.
 

Meer strategische rol voor HR-managers

NumoQuest®   |    |  13 februari 2013
Reactie: Telkens zie je weer van dit soort 'self fulfilling prophesizings' langs komen die HR een bepaald aanzien zou moeten geven.

Laten we wel zijn. Als het HR tot op heden nog steeds niet is gelukt zichzelf als discipline goed en duidelijk op de kaart te zetten, dan zou men zich eens achter de oren moeten krabben.

Nog steeds is HR, wellicht jammer genoeg denk ik, niets meer of minder dan een doorgeefluik waarbij je je vaak met recht en reden af zou kunnen vragen of er nog wel plaats is voor zoiets als een HR binnen de organisatie.

Men zou evengoed met een Managers Support Officer kunnen toekomen. Wil je er als HR professional toe doen dan zul je georganiseerd die toegevoegde waarde moeten bewerkstelligen en niet, zoals door vele zo ervaren, een hautaine black box. HR betekend nu eenmaal dienstverlenend en niet jezelf boven de rest stellen alsof...

HR en Talent management.
Ik ben ongemeen kritisch wanneer ik weer eens de term talent management tegen kom. In de ogen van veel HR professionals is talent management een geregistreerde cumulatie van opleiding en werkervaring, in een bepaalde richting, al of niet aangevuld met die pops, assessments die vaak niet meer zijn dan de wens om.... tot het weergeven van een momentopname.

Talent management kun je alleen bedrijven wanneer je werkelijk een manier hebt om dat talent inzichtelijk te maken en dat doe je nu eenmaal niet met de ene of andere assessment methodiekje. Deze werken in meer dan 95% van de gevallen niet omdat de betreffende HR professional er de affiniteit niet mee of voor heeft, maar ook geen andere aanleg talent te kunnen onderkennen.

HR kan zeker een strategische toegevoegde waarde hebben wanneer men gaat beseffen dat zij een waardevolle plek naast management kan inkleuren met kennis van zaken en de juiste tooling. Het jammere is, dit nu hier neer hebbende geschreven, dat ik dat nog niet bij de mij bekende HR professionals heb kunnen bespeuren.

Taak volgens mij eerst eens duidelijk af te kaderen en inzichtelijk te maken wat HR is, wat het zou moeten zijn en alsjeblieft, doe dat dan met kennis van zaken in het veld waarin je je begeeft. Want ik mis zo vaak inhoudelijke kennis en ervaring bij deze professionals. Pak dat eerst eens aan alsjeblieft.
 

Werknemer staat positief tegenover liefde op de werkvloer

Nienke   |    |  13 februari 2013
Reactie: In 19980 zat ik bij de eerste groep vrouwen die ging varen bij de Koninklijke Marine. Uiteraard vormden zich ook daar stelletjes. Onze commandant had daar geen problemen mee, zolang het werk er niet onder leed. Zijn credo was: 'verliefde mensen zijn gelukkige mensen en ik vaar graag met gelukkige mensen'. De eerste officieer echter, dacht er heel anders over en liet bij het eerste koppel de man overplaatsen.
Persoonlijk ben ik niet tegen relaties op de werkvloer, maar wel als het uitmondt in een verbroken relatie, want dat gaat meestal gepaard met ruzie en ellende. En daar heeft het werk wel onder te lijden.
 

Werknemer staat positief tegenover liefde op de werkvloer

Marianne Steinman   |    |  13 februari 2013
Reactie: Een opgebloeide liefde op het werk kan fijn zijn. Het schijnt zelfs de werkprestaties ten goede te komen. Als arbeidsrechtjuriste zijn mij echter diverse zaken bekend, waarin de liefde verwelkte en 1 van beide voormalige tortelduifjes het veld moest ruimen (ontslag) vanwege een verstoorde arbeidsrelatie.
 

Get Involved HR2020: in 2020 is de HRM’er vervangen door WOD’er

angela de groot   |    |  12 februari 2013
Reactie: Wat een geweldige reacties! Ik vind het fantastisch steeds weer te zien hoe alles in de wereld, welke rol je ook draagt welke functie je ook bekleedt: CR, HR, WOD, altijd weer neer komt op 1 en hetzelfde ding: EGO.

Ergo.

Ga zo door allemaal.. ;)
 

HR- en inkoopprofessionals sceptisch over aanbestedingstrajecten

NumoQuest®   |    |  12 februari 2013
Reactie: We fronsen de wenkbrauwen een beetje bij dit artikel. Het lijkt erop alsof er twee disciplines door elkaar worden gehaald.

HR is er vooral om professionals te begeleiden en te ondersteunen, namens het management of de betreffende organisatie uiteraard, de inkoop professional is er natuurlijk voor de tender zelf.

Valse beloftes
Hebben wij het hier over het doen van 'beloftes'? Ik kan me niet heugen ooit in een tendercontract dat woord tegen te zijn gekomen. Wel de pretentie alles naar de letter van overeenkomst, wet en mogelijkheden na te komen.

Als wij HR en inkoop even in de eigen spiegel laten kijken dan komen we vast ook wel pretentie en presentie tegen die niet helemaal in de haak zijn. Zaken waarvan na betekening van contract of tender plots is gebleken dat zaken beduidend anders lagen dan met eerder illustreerde.

Datzelfde zien wij met regelmaat van de klok terug bij HR in vacaturebeleid. Misrepresentie en het stellen van oneigenlijke wensen/eisen die in de praktijk vrijwel niet is in te vullen.

Natuurlijk zullen partijen dan overgaan tot het doen van toezeggingen die eigenlijk later anders worden ingevuld. Dat is namelijk de truc van tendering. Eerst zorgen dat je de tender binnen haalt en daarna onderhandel je vrolijk weer verder over verschillende invulling.

Daar waar IT zaken er mee zijn gemoeid, is de schade dan ook met regelmaat aanzienlijk. Maar HR en inkopers hebben een tikje boter op het hoofd als men reden denkt tot klagen te hebben. Het is aan hen, hun eigen kwaliteit en professionaliteit, door die zogenaamde 'loze toezeggingen' heen te prikken.

En daar kan het nog wel eens mis gaan blijkt in de praktijk. Dus niet boos zijn als een ander zich goed probeert te verkopen aan u.
 
< vorige 451 452 453 454 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10