Reactie: Ik herken de situatie zoals beschreven in dit artikel. Mijn functie werd zonder overleg en formalisering eenzijdig gewijzigd en ik werd veroordeeld tot het uitvoeren van taken op een dermate laag niveau dat mijn reputatie en credits van tafel werden geveegd. Gevolg was dusdanige spanningsklachten dat ik ziek werd. En waarom mijn leidinggevenden dat deden? Bedrijfspolitiek. Ik heb iedereen ingeschakeld in de omgeving, vertrouwenspersoon, OR, Arbo arts etc. Maar je doet er niets tegen. Een goede advocaat is nog het beste om achter de hand te houden. En dat heeft echt gewerkt.
Reactie: Neen, je zal als werkzoekende een uitgebreide zoekactie naar werk te hebben gedaan, dan zo'n wervende flitsende advertentie tegen komen...je vol enthousiasme erop storten tot in de kleine uurtjes zitten ploeteren op een sollicitatiebrief met ballen.
Hoe deprimerend is dan de afwijsbrief als b.v.: gezien de samenstelling van ons huidige team zien wij geen aanknopingspunten om een sollicitatietraject met u aan te gaan... ???
Het opstellen van advertenties is vaak dramatisch en afronden er van nor veel erger.... als je al een afwijzing krijgt.
Reactie: Wie zich met passie kan overgeven aan de dag is een gezegend mens.
Vol passie en vuur is vaak ook vol snelheid.
Vergeet niet om je heen te kijken wat voor moois je allemaal aan het doen bent. Vergeet ook niet even te vertragen en de beloning voor je inspanning te voelen
Aan de ene kant leven we in een tijd waarin (marketing) budgetten kritisch worden bekeken, aan de andere verwacht de bezoeker juist meer beleving en kwaliteit (dus een hogere investering), terwijl het nog steeds moeilijk blijkt te zijn volgens dit onderzoek, om de ROI op deze investeringen aan te tonen.
Je zou je kunnen afvragen waarom we het dan eigenlijk nog doen? Blijkbaar leeft de overtuiging dat we het moeten doen (want anders???), ondanks dat we het niet concreet om kunnen zetten in meer business.
Welk bedrijf durft concrete commerciële doelstellingen te stellen voor een event of beurs?
Je hebt gelijk dat meetbaar ook bijdraagt aan het transparanter maken van leren in organisaties. Dat is natuurlijk voor alle betrokkenen van belang. Niet in de laatste plaats voor de deelnemer aan training of coaching zelf. Vaak wordt overigens over het hoofd gezien dat, ook bij coaching bijvoorbeeld, meetbare competentieontwikkeling mogelijk is. Meten is natuurlijk niet de oplossing voor alle knelpunten die HRD momenteel ervaart. Maar niet of onvoldoende meten leidt tot de problemen waar de HRD-wereld op dit moment mee wordt geconfronteerd. Dat vraagt adaptie van HRD aan de kernactiviteiten van de organisatie. En dat is precies de adaptie die vanuit HRD ook vaak wordt geadviseerd aan klanten: 'ga pro-actief met veranderingen om'...
Reactie: In deze tijd mag je als organisatie verwachten dat je de ontwikkeling van mensen meetbaar kan maken. Zonder de juiste voorzorg en nazorg kan je vraagtekens zetten wat het rendement is op training, maar ook coachen. In veel gevallen zit de effectiviteit en meerwaarde in een open dialoog met je leidinggevende en medecollega's. Dat is de basis van 'werken aan wederzijds vertrouwen' en blijkt in de praktijk vaak effectiever dan training. In het proces van ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt dat het niet ophoudt; ''Leven Lang Leren!''
Reactie: Het is inderdaad zo dat het zelfreinigend of lerend of adaptief vermogen van HRD kan worden verbeterd. Om relevant te blijven is het nodig om 'learning at the speed of business' mogelijk te maken. Dat kan inmiddels ook, want er zijn veel mogelijkheden en methodieken om met HRD meetbaar toegevoegde waarde voor de business te demonstreren. Juist hier liggen verbetermogelijkheden voor de leerfunctie en HRD-professionals in organisaties.
Reactie: Wat we van de bancaire sector aan presentatie en berichtgeving vernemen moeten we sinds 2008 even op een andere weegschaal wegen. Zo ook deze stelling.
Wat is hier aan de hand? Abn-Amro heeft fors aan personeel in moeten boeten. Onder toeziend oog van een helpende overheid, waar de ABN-Amro nog steeds aan het infuus ligt, heeft men sanering op sanering uitgevoerd en die zijn nog niet helemaal voltooid zelfs.
Dat betekend dus dat er links en rechts tekorten ontstonden die door flexwerkers/uitzendkrachten moeten worden opgevangen. Om dus iets aan de intonatie van dit artikel iets te kunnen ontlenen, is de conclusie waarschijnlijk heel anders.
Namelijk dat men te ver is gegaan in het snijden in het personeelsbestand en dat men de leemten moest opvangen met temps.
Geenszins een indicatie voor iets economisch me dunkt.
Reactie: In beginsel stelt de auteur het hier juist. Er is nog veel te veel aan de hand met HR(D). Dit gegeven is niet nieuw maar al jaren oud.
HR evalueren
Het zelfreinigend vermogen van HR(D) is in de regel helemaal niet zo heel erg groot. De vraag hier is welke prioriteit er aan moet worden gehangen. Want als je alle signalen vanuit het management naast je neer legt, is er ook geen ruimte voor groei of bijstelling.
Als die stap niet eerst word genomen, dan heeft het verder opleiden en uitbreiden van kerntaken weinig zin. Momenteel is de verwachting dat de toegevoegde waarde van HR in het recruitment proces
Reactie: Mij lijkt ook dat bedrijven nog altijd eerder mensen via een flex-contract binnenhalen, dan via een eigen contract. Dus als de economie aantrekt zou het aantal uitzenduren stijgen, en naar mijn idee ook als eerste.
En inderdaad, in het verleden was dit wel een goede graadmeter, waarom zou dat nu anders zijn?
Reactie: Goedkope energie verkrijg je door samen te werken. En als energiereuzen meer willen verdienen? Zullen ze efficiënter te werk moeten gaan en de tussenhandel uit moeten schakelen, hun eigen energienetwerk moeten hebben. PS: Informatief geschreven onderwerp :-)
Reactie: Goede zaak, met deze zorgplicht zullen banken beter nadenken over de consequenties die er zijn wanneer iemand uit huis is gezet. En zal over deze beslissing beter worden nagedacht.
Reactie: Dit was voorheen toch wel een goede graadmeter voor de economie, wellicht dat door de sterke flexibilisering komt dat het geen goede graadmeter is volgens de ABN, zou echter niet weten wat de oorzaak dan zou moeten zijn.