zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer stelt pensioen uit

8 oktober 2008 - Meer dan 25 procent van de Nederlandse werknemers verwacht niet op zijn 65ste met pensioen te gaan. Daarnaast denkt minder dan een derde dat zij voldoende hebben gespaard om comfortabel van hun oude dag te kunnen genieten.

Uit het onderzoek in opdracht van Kelly Services komt verder naar voren dat 41 procent van de ondervraagden ervan uitgaat rond te moeten komen van alleen AOW of een andere sociale uitkering nadat ze gestopt zijn met werken. 



Doorwerken

Patricia Becker, algemeen directeur Kelly Services Nederland, zegt dat het onderzoek aantoont dat veel mensen van plan zijn om langer door te werken. Dit hangt samen met een nieuwe trend die afwijkt van de traditionele ideeën van stoppen met werken na je 65ste en volledig afscheid nemen van het werkende bestaan. "Het idee dat je de ene dag nog een fulltime medewerker bent en de volgende dag een fulltime gepensioneerde is iets wat tot het verleden gaat horen", aldus Patricia Becker. "Het wereldwijde tekort aan bekwame medewerkers zorgt ervoor dat er veel vraag is naar dit soort medewerkers, aangezien organisaties er alles aan doen om hun deskundigheid te behouden en ze langer betrokken te houden binnen het arbeidsproces." 

Mannen

Uit de groep ondervraagde respondenten blijkt dat er in Nederland meer mannen (33 procent) dan vrouwen (23 procent) zijn die denken dat zij voldoende hebben gespaard om op een comfortabele manier van hun pensioen te kunnen genieten. De mannelijke respondenten hebben er ook meer vertrouwen in dat zij, indien nodig, werk kunnen vinden nadat ze met pensioen zijn gegaan. 

Blijven werken

Op de vraag hoe het inkomen na het pensioen zou worden aangevuld, antwoordt vijftien procent op zoek te gaan naar een vaste, parttime baan. Twaalf procent wil een eigen bedrijf beginnen en elf procent gaat rondkijken voor een tijdelijke baan of werk op contractbasis. Interessant is dat een groot deel van de respondenten dat een aanbod om door te blijven werken zou accepteren, dit niet alleen voor het geld zou doen. In totaal geeft 59 procent als reden om actief betrokken te blijven, 26 procent doet het wel voor het geld en dertien procent zou blijven werken uit loyaliteit aan de organisatie. 

Verhuizen

Op de vraag waar mensen na hun pensioen zouden willen wonen, wordt verschillend geantwoord. Het blijkt dat 31 procent van de respondenten in dezelfde woonplaats wil blijven; veertien procent geeft aan te willen verhuizen naar een ander land; vijf procent zou naar een andere stad gaan en 50 procent heeft hierover nog geen beslissing genomen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gefaseerde pensionering houdt personeel langer aan boord
 Generatie X kan misschien wel nooit met pensioen
 De hele wereld maakt zich zorgen over zijn pensioen
 Oudere manager is betere manager
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10