zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sjoerd van Keulen (SNS Reaal) Topman van het Jaar 2007

15 januari 2008 - Sjoerd van Keulen, bestuursvoorzitter van SNS Reaal, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2007. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee uit handen van Abel Slippens, ceo van Sligro, de Topman van 2006.

Naast Van Keulen waren genomineerd: Harold Goddijn (TomTom), Harrie Noy (Arcadis), Hans Wijers (Akzo Nobel) en Ad van Wijk (Econcern). 



Verkiezing

De verkiezing is een gecombineerde vak- en publieksprijs van de lezers van Managersonline.nl, het tijdschrift Fem Business en de leden van Managers Netwerk Nederland (MNN). Na een voordrachtsronde stelde een jury, samengesteld door Fem Business, de top vijf van genomineerden op. In het juryrapport wordt de bescheiden Van Keulen geprezen om de introductie van slimme, innovatieve producten zoals SNS Fundcoach, dat beleggingsfondsen voor iedereen bereikbaar maakte op een moment dat particulieren gefrustreerd waren met de handel in aandelen. "De SNS-bank is op lokaal niveau goed zichtbaar en weet daarmee de sympathie van klanten te winnen. Op de competitieve spaarmarkt houdt de bank daardoor goed stand. Met het geld van de beursintroductie van 2006 kocht Van Keulen achtereenvolgens de hypothekentak van Bouwfonds en de verzekeraars AXA Nederland en Zwitserleven. SNS Reaal is nu de grootste levensverzekeraar van Nederland. De ingrediënten voor een stijgende beurskoers in de komende jaren zijn daarmee volop aanwezig," aldus het juryrapport. 

Jury

De jury bestond dit jaar uit publicist en adviseur Burt Rost van Tonningen, hoogleraar Strategisch Management Henk Volberda, Bob de Groot (partner bij Ebbinge & Company) en hoofdredacteur Arne van der Wal van Fem Business. 

Geschiedenis

De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1997 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland, de website Managersonline.nl en het tijdschrift FEM Business. Vorig jaar werd Abel Slippens (Sligro Food Group) verkozen tot Topman van het Jaar. Hij werd voorgegaan door Peter Elverding (DSM, 2005), Gerard Kleisterlee (Philips, 2004), Jaap Blokker (Blokker Holding, 2003), Ad Scheepbouwer (KPN, 2002), Karel Vuursteen (Heineken, 2001), Cor Boonstra (Philips, 2000), Cees van der Hoeven (Ahold, 1999), Kees Storm (Aegon, 1998) en Frits Goldschmeding (Randstad, 1997).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Abel Slippens (Sligro) Topman van het Jaar 2006
 Peter Elverding (DSM) Topman van het Jaar 2005 (video)
 Gerard Kleisterlee Topman van het Jaar 2004
 Jaap Blokker verkozen top Topman van het Jaar 2003
 
 
reacties
 
Wilko Hartenberg  |   | 
2-02-2009
 | 
15:13 uur
Een volkomen terechte verkiezing. Ik ken de Hr. van Keulen als toenmalig collega bij Pierson, Heldring & Pierson. Een man met een inzicht, inzet en werkkracht, die aan het schier ongefooflijke grenst. 100% Integer en betrouwbaar. En daarbij, zoals ik hem in herinnering heb, nog een symphatieke collega ook. Bravo! Op de rand van zijn pensionering heeft hij deze verkiezing, in alle opzichten, verdient.

Wilko Hartenberg

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10