zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten willen vooral uitdagend vakantiewerk

Koffie serveren niet uitdagend genoeg voor bijbaantje

23 mei 2007 - Een beetje zakgeld en plezier zijn natuurlijk niet verkeerd, maar wat scholieren en studenten écht zoeken in een vakantie- of bijbaantje is uitdagend werk, een interessante leerervaring en een goede voorbereiding op hun carrière nadat ze van school zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de vacaturesite doctorjob.com.

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat studenten en pas afgestudeerden het opdoen van relevante werkervaring net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker zijn gaan vinden als het halen van hun diploma.

Ervaring telt


Studenten kiezen dus het liefst een werkgever die hen uitdagend werk biedt – dus niet alleen data in laat voeren of koffie in laat schenken - en optimaal gebruik maakt van hun talenten en vaardigheden. Bovendien willen ze het liefst werken voor een baas die hen dingen leert, hen begeleidt en zijn waardering uitspreekt.

Win-win
Uit het onderzoek van doctorjob.com komt verder duidelijk naar voren dat de meeste studenten relevante werkervaring belangrijker vinden dan geld en daarom vaak best genoegen willen nemen met zeer weinig salaris. En dat kan een win-win situatie zijn voor beide partijen: de studenten doen ervaring op, bedrijven maken goedkoop kennis met potentieel waardevolle toekomstige arbeidskrachten.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer Renger Foppen  |   | 
23-05-2007
 | 
09:11 uur
Dit stukje is wel zeer éénzijdig geschreven op de afgestudeerde student. De intentie van een vakantiebaantje is om wat bij te verdienen om op korte
termijn op te kunnen maken! Hoe meer, hoe beter
De uitdaging zit hier vooral in het opmaken.
Ervaring en leren en leren werken is mooi meegenomen.

mevrouw D.H.B Geraets  |   | 
23-05-2007
 | 
16:22 uur
Ik ben het niet eens met meneer Renger Foppen! Ik ben zelf ook een studente en ga volgend jaar naar mijn afstudeer jaar. Ik ben dit jaar bewust op zoek gegaan naar een baantje dat naast een extra zakcentje ook een toegevoegde waarde heeft voor mijn carriere in de toekomst. Als ik dalijk klaar ben met school en op zoek ga naar een baan, krijg ik ongetwijfeld te horen dat ik te weinig ervaring heb. Door het zoeken van een aansluitend baantje kun je al wat ervaring opdoen en deze ervaring zeker vermelden in een sollicitatiegesprek!

Ik kan niet voor alle studenten praten maar ik heb er in ieder geval heel bewust over nagedacht en heb uiteindelijk ook gekregen wat ik wilde. Buiten de ervaring is dit ook altijd een toevoeging aan je netwerk wat je later nog eens van dienst zou kunnen zijn!
Ronald Visser  |   | 
23-05-2007
 | 
16:54 uur
Je kan inderdaad je bedenkingen hebben of het samenvoegen van twee aanzienlijk verschillende onderzoeksgroepen (studenten en afgestudeerden) verstandig is.

Maar desalniettemin sluiten deze onderzoeksbevindingen uitstekend aan op mijn eigen ervaring. Zelf heb ik er bewust voor gekozen om, gedurende mijn studententijd, een baan te zoeken met veel diversiteit en de mogelijkheid om verder te groeien. Naast mijn studie bedrijfskunde kon ik op deze wijze veel van de geleerde theorieën en modellen in de praktijk toepassen toen ik promotie maakte naar een leidinggevende functie.
Zowel voor mijzelf als voor andere collega’s gold dat de diversiteit in werkzaamheden en de daarbij gepaarde leermogelijkheden weldegelijk de relatieve lage saliering compenseerde.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10