zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers hebben spijt van verloren kansen

9 oktober 2006 - Britse managers worden geplaagd door spijt. Velen van hen hebben het gevoel dat ze nooit volledig tot ontplooiing zijn gekomen. Deels door teveel obstakels, deels door teveel dagelijkse druk en deels door gebrek aan steun van hun bazen.

Uit onderzoek door het Chartered Management Institute blijkt dat managers op alle niveaus zeer veel energie en inzet tentoon spreiden, maar dat velen zich belemmerd voelen door bureaucratie en gebrek aan middelen, begeleiding en hulp.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat werkgevers niet het beste uit hun managers weten te halen. Minder dan de helft van de respondenten vindt dat ze hun volledige potentie benutten in hun huidige baan en slechts drie van de tien vinden dat ze 'op volle kracht' werken.



Terugblikken
Meer dan een derde van de managers kijkt regelmatig terug op zijn carrière en wou dat hij meer vaardigheden had ontwikkeld. Meer dan tweederde vindt dat hij meer vragen had moeten stellen aan zijn collega's en één op de vijf mijmert regelmatig dat hij meer bereikt zou hebben als hij meer risico's had genomen.

Inzet
Bijna tweederde van de managers claimt steeds vol energie aan de slag te gaan, een even groot aantal zegt actief uit te kijken naar nieuwe projecten en meer dan de helft is bereid extra inspanningen te doen om succes te behalen. Meer vrouwen (31 procent) dan mannen (25 procent) proberen continu doelstellingen of deadlines te halen.

Obstakels en hulpmiddelen
Gevraagd naar wat hen belemmert noemen de meeste managers bureaucratie als grootste obstakel en zegt 23 procent dat gebrek aan middelen hen in de weg staat. Junior- en kadermanagers noemen stress vaker als belemmerende factor dan senior managers en directeuren. Meer vrouwelijke dan mannelijke managers vinden dat ze niet volledig tot ontplooiing komen door gebrek aan interne steun.
De onderzoekers keken ook naar factoren die managers het meest helpen in hun carrière. Boven aan de lijst staat 'ervaring opdoen binnen dezelfde organisatie', gevolgd door het behalen van professionele kwalificaties en steun vanuit netwerken en mentors.

Trends
Veel managers geven overigens toe dat ze trends in de markt niet goed genoeg volgen. Minder dan de helft vind dat hij goed geïnformeerd is over budgetten en financiële kwesties en slechts zes van de tien zijn zich bewust van 'best practices' op het gebied van management.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10