zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar consultants groeit

13 februari 2005 - In het laatste kwartaal van 2004 werden twee keer zoveel advertenties voor consultancybanen gezet als in dezelfde periode een jaar geleden. Ook de vraag naar automatiseringspersoneel is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit de cijfers van de Intermediair Arbeidsmarktanalyse en de media- en reclamebank BBC. Het onderzoek is gebaseerd op tellingen van personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen.

Recessie


Over de hele linie neemt de vraag naar hoger opgeleid personeel fors toe. In het laatste kwartaal van 2004 steeg het totaalaantal advertenties met 38 procent vergeleken met het laatste kwartaal van 2003. Het aantal advertenties voor starters nam toe met 16 procent. Dat de arbeidsmarkt weer aantrekt, blijkt uit het feit dat ook het aanbod van banen in de marketing en public relations behoorlijk in de lift zit (plus 36 procent). Tijdens een recessie stellen werkgevers investeringen op deze terreinen het langste uit.

HRM blijft achter
Verder is er nog steeds een groeiende behoefte aan salesmedewerkers en technici. Er wordt ook opvallend meer geadverteerd voor functies op het gebied van inkoop en logistiek (plus 60 procent). Het aanbod van banen op het gebied van human resource blijft nog wél achter. Het is zelfs licht gedaald. Ook juristen zullen merken dat het moeilijker is geworden om een (andere) baan te vinden. Het aantal advertenties voor juridisch personeel nam af met bijna twintig procent.


Bron: Intermediair.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10