zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

 

29 maart 2018 - Na ruim vijf jaar wisselt de Subaru Forester van generatie. Een gloednieuwe is zojuist gepresenteerd op de autoshow van New York.

Het betreft alweer de vijfde generatie. En toch is de fonkelnieuwe Forester nog altijd herkenbaar uit duizenden. Voor de komende jaren maakte Subaru haar populairste SUV nog weer wat hoekiger dan zijn voorgangers. Zelfs op detailniveau, zoals de lichtunits, de luchtinlaten van de voorbumper, alsook de grille. Het lijkt welhaast alsof Subaru bij Toyota aan tafel is geschoven toen die laatste werkte aan de nieuwe RAV4, die ook in New York debuteert. Hebben we hier te maken met een designtrend?Rond is uit
Subaru had al langer een handje van snedige lijnen en stompe hoeken (zie de XV en haar meest recente concepts) en dus geven we de kudo's aan het relatief kleine Japanse merk. In het interieur van de nieuwe Forester wordt het 'geslepen' exterieurdesign deftig voortgezet. Ook hier zijn de rondingen van weleer definitief de laan uitgestuurd. Op het stuurwiel en de bediening van de klimaatregeling na. Verder prijst Subaru de toegenomen leef- en bagageruimte, evenals het verbeterde comfort en de luxe.

Waag het niet om te gapen
Het ogenschijnlijk grote infotainmentsysteem springt daarna in het oog van een dashboard dat als twee druppels water lijkt op dat van de Impreza die twee jaar geleden werd voorgesteld in de Big Apple. De Japanners zijn summier met details, maar laten nog wel ontvallen dat de Forester de eerste Subaru is de met het zogenoemde DriverFocus. Dit systeem is een uitbreiding op het EyeSight-veiligheidspakket en zet sterker in op herkenning van vermoeidheid bij de bestuurder. Via ingebouwde parameters alsook gezichtsherkenning houdt de nieuwe Forester strak een oogje in het zeil.

Boxer natuurlijk
Onder de kap gaat een viercilinder-boxermotor schuil. Wat had je anders gedacht? Voor de Amerikaanse markt gaat het om een 2.5 liter met 182 pk, gekoppeld aan permanente 4x4-aandrijving. Ook dat laatste is onlosmakelijk verbonden met Subaru. Een CVT-automaat zorgt voor de overbrenging.Of dit tevens de aandrijflijn voor de Europese versie wordt, is onduidelijk. Lijkt ons niet, aangezien de nieuwe Forester op hetzelfde platform staat als de Impreza en die is met een 152 pk sterke tweeliter te verkrijgen. Genoeg kracht voor de meeste Europese markten, en zeker het vlakke Nederland, en ongetwijfeld zuiniger en mede daardoor interessanter te prijzen. Maar goed, bevestiging hiervan moet nog volgen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Slappe hap: Honda CR-V Roadster
  Een blik over een TDI-kerkhof van Volkswagen in de VS
  Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Zzp’er, denk na over de risico’s die u loopt (1) 
Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening (1) 
Nederlander worstelt met financiële administratie (1) 
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst (1) 
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie  (7) 
Zes tips voor een goede elevator pitch (1) 
'Smartphoneverbod is overcompensatie' (3) 
top10
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie
Zes tips voor een goede elevator pitch
'Smartphoneverbod is overcompensatie'
Hoe ontdek je nr. 1 talent en zet je talentmanagement goed op de kaart?
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst
Online advertising groter dan alle andere traditionele mediumtypen samen
Bedrijven worstelen met balans tussen digitale innovatie en security
Nederlander worstelt met financiële administratie
Bedrijfsleven onder druk door politieke risico’s en politiek geweld
2,6 miljard records aangetast of gestolen in 2017
meer top 10
vacatures
meer vacatures