zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

 

13 december 2017 - Mercedes-Benz heeft een nieuwe CLS-klasse, de derde generatie alweer. Vanaf maart is de auto bij de dealer te bezichtigen en dit zijn de prijzen. Om alvast te verklappen: ze liggen een stuk hoger dan die van de concurrentie.

Mercedes-Benz prijst de nieuwe CLS " op benzine " vanaf € 98.303,-. Voor dit geld rijd je de CLS 450 4Matic, de enige benzineversie met een zescilindervermogen van 367 pk en 500 Nm aan koppel. Aan kracht geen gebrek, maar dat hebben de eveneens gloednieuwe Audi A7 Sportback en BMW 6-serie Gran Turismo ook niet, en die staan vanaf respectievelijk € 89.315,- en € 71.435,- in de boeken. Een stuk voordeliger dus, ook al zijn ze minder krachtig met respectievelijk 340 en 260 pk.Wanneer je echt appels met appels gaat vergelijken (de CLS heeft altijd 4Matic-vierwielaandrijving), ook dan ben je voordeliger uit met de A7 en 6-GT. De grote vierdeurs-coupé van Audi beschikt namelijk tevens standaard over vierwielaandrijving en wil je dat op de 340 pk sterke 640i, dan geraak je € 87.379,- armer. Oftewel, nog altijd een verschil van 11 mille!Diesels
Wie liever dieselt met de nieuwe CLS heeft keuze uit twee motorvarianten: de 286 pk en 600 Nm sterke CLS 350 d en CLS 400 d, goed voor 340 pk en 700 Nm. Beide versies beschikken eveneens standaard over 4Matic. De prijzen? Die bedragen € 93.242,- en € 97.719,-.Nu we toch aan het vergelijken zijn; de BMW 630d xDrive is er vanaf net geen 87 mille (zonder xDrive: 81 mille) en de A7 Sportback is nog niet met dieselmotor leverbaar. Waarom de nieuwe Mercedes CLS zoveel duurder is dan zijn voornaamste concurrenten is niet duidelijk.

Edition 1
Ondanks de pittige prijzen toch helemaal hoteldebotel van de nieuwe CLS en wil je er het liefst zo snel mogelijk een? Allicht is het dan een goed idee om op de knop van de Edition 1 te drukken, een speciale en extra rijke uitvoering. Tegen een meerprijs van € 6.238,- (in combinatie met alle motorvarianten) wordt de CLS dan opgeleukt met exclusieve details als het interieurconcept 'Copper Art' met stoelen in zwart nappaleder, middenbanen met ruitdessin en koperkleurige accenten. Op de middenconsole, stoelen, armsteunen, portieren en het dashboard van de CLS Edition 1 zijn koperkleurige siernaden te vinden. Ook krijg je een middenconsole met sierdelen in openporig essenhout in het zwart en een Edition 1-lasergravure.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Slappe hap: Honda CR-V Roadster
  Een blik over een TDI-kerkhof van Volkswagen in de VS
  Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Zzp’er, denk na over de risico’s die u loopt (2) 
Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening (1) 
Nederlander worstelt met financiële administratie (1) 
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst (1) 
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie  (7) 
Zes tips voor een goede elevator pitch (1) 
'Smartphoneverbod is overcompensatie' (3) 
top10
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst
Bedrijven worstelen met balans tussen digitale innovatie en security
Zo verkleint u de afhankelijkheid van Office 365
Solliciteren? Vertel uw persoonlijke verhaal
Nederlander worstelt met financiële administratie
Mobiliteit goed voor werkgever en werknemer
Bedrijfsleven onder druk door politieke risico’s en politiek geweld
2,6 miljard records aangetast of gestolen in 2017
Zes tips om de klant van de toekomst te binden
meer top 10
vacatures
meer vacatures