zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Video: Camaro ZL1 1LE noteert 7:16 op de Nordschleife

 

23 juni 2017 - De Chevrolet Camaro ZL1 1LE heeft zich behoorlijk laten gaan op de Nà¼rburgring. We kunnen deze versie van de Camaro nu met recht de snelste noemen, want de rondetijden liegen er niet om.

De Camaro ZL1 noteerde vorig jaar een rondetijd van 7:29.6 op de Nordschleife, terwijl de C6 Corvette ZR1 tot een tijd van 7:26.4 kwam. De Camaro ZL1 1LE dook daar behoorlijk ruim onder met een 7:16.04. Chevrolet benadrukt dat de supercar gebruik maakte van Goodyear-banden die ook bij de dealer te koop zijn. Alleen de dempers werden specifiek afgesteld voor de Nà¼rburgring.



Flexibiliteit
"Dankzij de flexibiliteit van het chassis kan de Camaro ZL1 1LE de strijd aan gaan met supercars van over de hele wereld, ongeacht het prijskaartje, de configuratie of de aandrijving", aldus Camaro-engineer Al Oppenheiser. "Dat we meer dan een seconde per mijl winnen op de Norschleife ten opzichte van de ZL1 toont wat de 1LE kan."

1LE-pakket
Wat er precies onderdeel is van het 1LE-pakket? Allereerst de instelbare dempers, zodat de Camaro nog lekkerder in de bochten ligt. Ook de Eagle F1 Supercar 3R-banden van Goodyear zorgen ervoor dat je aan het asfalt kleeft. Verder is het koetswerk opnieuw onder handen genomen en is er 27 kilogram bespaard door meerdere onderdelen van koolstofvezel te maken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10