zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

 

23 mei 2017 - Honda, Volkswagen en Seat in het bijzonder wachten met ingehouden adem op de nieuwe Mégane RS van Renault. Nog drie dagen en dan is het zover, aan de vooravond van de altijd zinderende Grand Prix van Monaco. Een eerste foto is alvast vrijgegeven.

Onlangs heroverde Honda " op Volkswagen " het ronderecord voor snelste voorwielaandrijvers op de Nà¼rburgring met de nieuwe Civic Type-R. Maar hoe lang zal dat record blijven staan? Dat is een vraag die de Japanners zichzelf ook stilletjes zullen afvragen nu de nieuwe Mégane RS op het punt staat onthuld te worden. Het snelste Renault-model heeft immers een ijzersterke reputatie in de Groene Hel en is tijdens elke generatie beschouwd als een benchmark in de hot hatchback-klasse.



Nico Hà¼lkenberg
Geheel volgens traditie zal de nieuwe Mégane acte de présence geven in de huisstijlkleuren van Renault Sport; geel met zwarte accenten dus. En alle toeschouwers langs het stratencircuit zullen daarvan een glimp kunnen opvangen, want de RS reist niet naar Monaco af voor een statische intro. Nee, een ronde over het fameuze circuit staat tevens op de planning. Op tempo, met Renault's F1-fabriekscoureur Nico Hà¼lkenberg achter het stuur die tussen zijn eigen kwalificaties door daarvoor een minuutje of twee zal vrijmaken.

Cilinderinhoud?
Voor wie op dat moment live langs de baan zit, luister dan goed, wil je? Het is namelijk nog altijd onduidelijk welke motor Renault in de Mégane RS heeft gelepeld. De vertrouwde 2.0 liter, een opgefokte versie van de 1.6-turbo van de Clio RS of toch de nieuwe 1.8 die werd gepresenteerd in de Alpine A110. Die laatste levert in de nieuwe sportcoupé van Alpine 252 pk. Voor de nieuwe RS wordt een vermogen van om en nabij de 300 pk verwacht.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10