zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

 

10 februari 2017 - De burgermans A3-modellen en RS 3 Sedan gingen 'm al voor, maar als last but not least is nu ook de Audi RS 3 Sportback in 't nieuw gestoken. Het leukste nieuws is een opgewaardeerde 5-cilinderturbo met voortaan liefst 400 pk.

33 pk erbij en 26 kilogram eraf. Dat zijn globaal de resultaten na het herzien van Audi's illustere vijfpitter. Net als de TT RS en RS 3 Limousine levert dit de vernieuwde RS 3 Sportback een totaalvermogen op van 400 pk, wat het meest is van alle hot hatches in de compacte klasse.Ook het koppel mag er zeer zeker zijn met 480 Nm. Een extra bijkomstigheid is dat deze volle trekkracht beschikbaar is over een prettig breed toerenspectrum; van een lage 1.700 tot en met een relatief hoge 5.850 tpm.



300 km/h?
Nog meer puike cijfertjes zijn er in de vorm van een acceleratie naar honderd in 4,1 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Begrend welteverstaan. Wie Audi echter lief aankijkt (en wat extra centen toestopt) kan helemaal doorknallen tot 280 km/h. Ook dan grijpt nog altijd een begrenzer in, en het is niet ondenkbaar dat de RS 3 zonder die toegeroepen halt de 300 km/h weet aan te tikken. Met een hatch back!Als brandstofverbruik geeft Audi overigens een gemiddelde op van 1 op 12. Een utopie natuurlijk voor wie van de RS 3 wil genieten.

Scherper design
Optisch profiteert de RS 3 Sportback van dezelfde veranderingen als de eerder in het nieuw gestoken A3-familie. Ten opzichte van de RS 3 Limousine zijn de looks zelfs krek eender (tot aan de B-stijl). Aangescherpt zijn zoal de welbekende singleframe-grille, de 'blades' in de voorbumper en de koplampen. Die laatste zijn voortaan bedeeld met LED's en matrix LED-verlichting is als optie verkrijgbaar.

Rijden vanaf augustus
De voorverkoop van de vernieuwde Audi RS 3 Sportback (en ook de RS 3 Limousine) start over enkele maanden, kort na het debuut op de Autosalon van Genève. Rijden kan vanaf augustus.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10