zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15. 735,-

 

13 januari 2017 - Een maandje nog en dan arriveert de nieuwe Kia Rio bij de dealer. Geen zin om eerst proef te rijden, maar al overtuigd op basis van de foto's? De orderboeken zijn reeds geopend.

Op zoek naar een moderne B-segmenter? Dan zit je op de eerste rij in 2017. Zowel Ford, Nissan, Volkswagen als Kia lanceren dit jaar hun gloednieuwe troef in deze compacte klasse. Terwijl Renault en Seat zopas de Clio en Ibiza hebben gefacelift en de Hyundai i20 en Peugeot 208 nog piepjong is. Maar dat zal Kia natuurlijk een zorg zijn. Voor de Zuid-Koreanen telt er maar één en dat is hun nieuwe Rio. Wat die moet kosten? Ontdek het hieronder.



Standaard turbo
Kia zet de nieuwe Rio vanaf € 15.735,- in de markt. Een scherpe prijs als je je bedenkt dat de instapper al is voorzien van een turbomotor en 100 pk. Zo kost een turbogeblazen, maar 10 pk zwakkere Renault Clio minimaal € 15.360,- en vraagt Nissan voor een vergelijkbaar gemotoriseerde Micra op zijn minst € 17.390,-. Ford wil voor de Fiesta 1.0 Ecoboost (100 pk) zelfs nog iets meer. En zusje i20 met dezelfde 1.0 T-GDI-motor als de Rio? Hyundai wenst daarvoor € 15.395,- in het handje.De 1.0 liter T-GDI is er overigens ook in 120 pk sterke configuratie. Daarvoor vraagt Kia minimaal € 21.735,- maar rijd je wel meteen de compleet uitgerust DynamicLine. Dieselen kan met de 1.4 CRDi die 90 pk kan ontwikkelen. De prijs daarvan start bij € 21.495,- voor de Business Navigator-uitvoering.

Uitrustingniveaus
Wat je minimaal aan luxe en comfort krijgt, wanneer je voor de Kia Rio valt? Wat te denken van LED-dagrijverlichting, mistlampen, Auto Light Control, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, centrale deurvergrendeling en getint glas.Tot zover de basisuitvoering, genaamd EconomyLine. Airco is er vanaf de ComfortLine, alsook een radio, Bluetooth-connectiviteit en elektrische ramen vóór. Wie kiest voor de ComfortPlusLine Navigator uitvoering, krijgt daarbij ook een navigatiesysteem.De meest luxueuze uitvoering van de Rio is de ExecutiveLine. Die biedt onder andere volautomatische airconditioning, artificial leather, stuurverwarming, stoelverwarming en elektrische ramen.

First Edition voor snelle beslisser
Voor de snelle beslisser is er de Rio First Edition. Als dank voor het vertrouwen pakt Kia bij dit introductiemodel extra luxe uit met onder meer Smart Key, 16 inch lichtmetalen velgen, autonome noodremassistentie, rijbaanassistentie, LED-achterlichten en privacy glass extra. Dit alles bovenop de uitrusting van de ComfortPlusLine Navigator. De Rio First Edition is slechts tijdelijk leverbaar en kost € 19.735,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10