zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Kia prijst Optima Sportswagon en Optima PHEV (15%)

 

29 augustus 2016 - Nog een maand en dan arriveren zowel de Kia Optima PHEV als de Optima Sportswagon bij de dealers. En dat vraagt natuurlijk om prijzen. Hier komen ze!

€ 1.500,- dat is de meerprijs die Kia vraagt voor 58 liter aan extra bagageruimte en meer praktisch gemak ten opzichte van de Optima Sedan. De Optima Sportswagon is er daardoor vanaf € 32.495,-. Voor dit geld geschiedt de aandrijving door een 1.7 liter CRDi-diesel met 141 pk en 340 Nm aan trekkracht. Een handbak is standaard, maar een automaat kan ook tegen een extra investering van € 2.500,-.



Beresterke benzine
Liever benzine snuiven? Daarvoor is er de 2.0 T-GDi, een geblazen viercilinder met 245 pk en 350 Nm, standaard gekoppeld aan een 6-traps automaat. Dat is ongetwijfeld lekker opschieten, maar dit komt allesbehalve gratis. Kia vraagt namelijk € 54.495,- voor haar Sportswagen-topper. Ook de Optima Sedan is leverbaar als GT. Je bespaart daarmee € 1.500,-.

Nieuw: Optima GT-Line
Wel de lusten, maar niet de lasten? Dan is Optima GT-Line hét alternatief. Deze uitvoering heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de GT, inclusief dubbele uitlaat en 18 inch lichtmetaal. Eigenlijk enkel de techniek van het topmodel moet je missen. Daartegenover staat een zachter prijskaartje. De Optima GT start bij € 40.495,-.

Leaseknaller: Optima PHEV
Ook een aanwinst voor de Optima-familie is de PHEV. Enkel de sedanuitvoering is als deze plug-in hybride verkrijgbaar en daarvoor vraagt Kia minstens € 37.995,-. De levering start vanaf volgende maand en dat betekent " voor de leaserijder die er snel bij is " een bijtelling van slechts 15% over de gehele leaseperiode. Want, zo maakt Kia nu ook bekend, de gemiddelde uitstoot van de Optima PHEV bedraagt niet meer dan 37 g/km, mede dankzij een elektrische actieradius van 54 kilometer. Al met al ruimschoots voldoende om nog tot 2017 in aanmerking te komen voor de eerdergenoemde aantrekkelijke bijtelling.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10