zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato

 

22 juni 2016 - Onze gebeden zijn verhoord! Aston Martin en Zagato hebben besloten de schitterende Vanquish Zagato in productie te nemen. Uiteraard in een bescheiden oplage van 99 stuks, maar dat mag de pret niet drukken.

We hadden het stiekem al gehoopt, maar gelukkig bereikte ons vandaag het positieve nieuws dat de nieuwste telg van de Engelse Italiaanse samenwerking eveneens in productie gaat. Zagato onthulde de liefdesbaby tijdens de Concorso d'Eleganza Villa D'Este afgelopen mei en meldde toen als dat er bij genoeg belangstelling een productievariant zou komen.



Gekietelde V12
Over de fantastisch gevormde carrosserie hoeven we jullie natuurlijk niets te vertellen " de beelden spreken voor zich " maar de techniek is haast evenzo interessant. De Vanquish Zagato is namelijk aangedreven door de bekende 6.0 liter V12 aandrijflijn die voor de gelegenheid van 600 pk is voorzien. Genoeg vermogen om de 0-100 km/h sprint is slechts 3,5 seconden af te raffelen. Ongehoord rap!

Nummer vijf
De nieuwe Vanquish Zagato is overigens de vijfde samenwerking tussen de Italiaanse koetsbouwer en de Britse sportwagenfabrikant. Het begon allemaal in 1960 met de DB4 GT Zagato, een model dat inmiddels meer dan tien miljoen Pond moet opleveren. Daarna lanceerde de twee bedrijven in 1986 de V8 Vantage Zagato, in 2002 de DB7 Vantage Zagato en onlangs in 2011 nog de prachtige V12 Vantage Zagato. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10