zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gigantisch hybride-offensief van Mercedes-Benz

 

13 juni 2016 - In de komende twee jaar gaat Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, maar liefst 7 miljard euro investeren in groene technologie. Concreet betekent het dat er van elke Mercedes-serie een 'elektrische' versie zal verschijnen. Maar ook waterstof gaat een belangrijke rol spelen.

Mercedes-Benz heeft zich de afgelopen jaren al behoorlijk sterk gemaakt voor de introductie van hybrides. Maar dat was slechts het begin. Nog dit jaar komen de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E 350 e op de markt. Inmiddels al het zevende en achtste model. De volgende sprong is in 2017, beginnend met de vernieuwing van de S 500 e. Die wordt voor het eerst wordt met doorontwikkelde lithium-ion-accu's uitgerust. Een elektrische actieradius van meer dan 50 kilometer moet daardoor haalbaar zijn.



Elektrische versie van elke Mercedes-Benz
De fabrikant gaat echter nog veel verder. Stap voor stap zullen alle Mercedes-Benz personenauto's elektrificeren, zo laat het weten. En daarbij wordt niet top één paard gewed. Na de introductie van nieuwe dieselmotoren volgt volgend jaar ook een nieuwe generatie benzinemotoren. Die vormen samen met waterstof de basis van de elektrische ondersteuning in de vorm van plug-in techniek.

Waterstof
Na jarenlang conceptcars te hebben gepresenteerd en wereldwijd grondig te hebben getest doet ook de brandstofcel zijn intrede bij Mercedes-Benz. De eerder dit jaar gepresenteerde GLC F-Cell voorzien van plug-in brandstoftechnologie komt in 2016 op de markt. Die combineert de brandstofcel met een lithium-ion accu welke aan het stopcontact kann worden opgeladen.

Volledig elektrische Mercedes-Benz
Tot slot laat Mercedes-Benz tussen neus en lippen door weten dat er ook gewerkt wordt aan een volledig elektrische auto. Nog dit decennium moet die in productie gaan.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10