zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

John Vrakking Vrakking

Is het leiderschap niet wat je ervan verwachtte? Kom je niet uit de verf en blijven resultaten achter?

Dat heeft zelden te maken met je kennis en met je tools.
Het gaat om je eigen fundament en de overtuigingen die daarmee samenhangen. 

Samen onderzoeken we wat je zou kunnen versterken: ik help beginnend-leidinggevenden om tot resultaten te komen. Neem contact met me op via www.johnvrakking.nl
John Vrakking Vrakking john@johnvrakking.nl
 
 
 

Weblog`s van John Vrakking Vrakking :

 

Denk 10 keer na voor u 'ja' zegt

Door: John Vrakking Vrakking , 03 september 2010
U kent het vast wel: u hebt een dagplanning gemaakt, u bent net lekker bezig en er komt een spoedklus voorbij. Wat doet u dan? Direct ‘nee’ zeggen? Laat dat afhangen van de situatie…
  Lees verder...
 

Goede smoes om straks nog een iPad te kopen

Door: John Vrakking Vrakking , 13 augustus 2010
Kent u dat ook? U bent aan het browsen en u komt een artikel tegen dat uw interesse wekt. Tijdens het lezen verwijst de auteur met een link naar een ander artikel dat nóg interessanter lijkt en... u bent zó een half uur verder. Een half uur dat u helemaal niet hád. Verdorie!
  Lees verder...
 

Goede manager heeft maar 140 karakters nodig

Door: John Vrakking Vrakking , 02 augustus 2010
Het kan u niet ontgaan zijn wat Twitter is: het is één van de belangrijke zogenaamde Sociale Media, waarbij boodschappen van 140 lettertekens op een virtueel prikbord gehangen kunnen worden. Het formuleren van een boodschap met zeggingskracht in zo weinig ruimte dwingt tot nadenken…
  Lees verder...
 

Laptop mee op vakantie?!?

Door: John Vrakking Vrakking , 19 juli 2010
We worden niet gelukkiger van vakantie. Dat is de conclusie van psycholoog Jeroen Nawijn. Al vroeg dit jaar presenteerde hij zijn onderzoek naar de perceptie van vakantie. Nu hij er uiteindelijk op gaat promoveren, liet hij zich verleiden tot een opmerkelijk advies aan journalist Peter de Jaeger.
  Lees verder...
 

Waarom vakantie soms ziek maakt

Door: John Vrakking Vrakking , 07 juli 2010
Gisteren had ik in mijn training een deelnemer die zegt te floreren op werkdruk: ‘Ik presteer het best onder tijdsdruk’. Ik ken ze goed; het zijn mensen die, als de werkdruk er niet is, deze zelf creëren. En die, vooral nu in de vakantietijd, ziek worden als ze stil komen te staan.
  Lees verder...
 

Vijf redenen om open-deur policy te voeren

Door: John Vrakking Vrakking , 25 juni 2010
U bent er altijd bent voor uw medewerkers. U bent als eerste op de zaak en gaat als laatste weg. U bent de pater familias (m/v als u wilt) en heeft op elke vraag een antwoord. Ze kunnen u op elk moment van de dag om raad vragen: uw deur staat altijd open. Goede zaak?
  Lees verder...
 

Hoe snel geeft u leiding?

Door: John Vrakking Vrakking , 18 juni 2010
Of u nu in de profit of not-for-profit sector werkt, leidinggeven is een kwestie van aanpassen van uw snelheid . Raden van Bestuur of Commissarissen dringen soms aan op racetempo, terwijl u op de werkvloer geduldig voor de derde keer moet uitleggen waarom dingen dienen te veranderen. In dat spanningsveld, met nog wat tussenstations, moet u uw werk doen.
  Lees verder...
 

Hoe word ik geen eigenaar van andermans problemen?

Door: John Vrakking Vrakking , 11 juni 2010
Wordt u ook zo vaak van uw werk gehaald door vragen van uw medewerkers? Of komen externen hun probleem bij u stallen? Graag zou u willen dat ze hun problemen zelf oplossen, maar u wilt ze ook niet van de deur blaffen. Hoe zorgt u ervoor dat anderen hun probleem niet bij u over de muur kiepen, maar dat er wel bruikbare oplossingen komen?
  Lees verder...
 

Vijf cruciale overwegingen bij aantrekkende economie

Door: John Vrakking Vrakking , 04 juni 2010
Toen in het najaar van 2008 de eerste tekenen van economische teruggang zich aandienden, vroegen we ons direct af hoe we konden overleven. We hebben bezuinigd, ge-kaasschaafd, gesaneerd en af laten vloeien waar het maar kon. Tien tegen één dat ook u, net als de meeste andere managers hebt bespaard door een efficiencyslag te maken. En daar krijgen we nu last van.
  Lees verder...
 

Waarom u aan het eind van de kantoordag altijd bekaf bent (video)

Door: John Vrakking Vrakking , 19 maart 2010
Hoe komt het dat u aan het eind van een kantoordag helemaal áf bent, en na een zaterdag hout kloven lekker in uw vel steekt? Deze video laat zien waarom de kantoorcultuur uw energievoorraad uitput en u een afgedraaid gevoel oplevert. Geen druppel gezweet, toch helemaal stuk.
  Lees verder...
 

Het best bewaarde geheim rond Projectmanagement

Door: John Vrakking Vrakking , 22 januari 2010
De Amsterdamse Noord-Zuidlijn zou oorspronkelijk 1,4 miljard euro kosten en in 2011 klaar zijn; inmiddels is de begroting 3,1 miljard en is de lijn op zijn vroegst klaar in 2017. Waarom stoppen we zo’n project niet gewoon? Lees hier ‘the best kept secret’ van projectmanagement…
  Lees verder...
 

Tien tips om uw nieuwe agenda zelf in de hand te houden

Door: John Vrakking Vrakking , 05 januari 2010
De tijd gaat sneller dan u denkt: krijgt u hier en daar al het gevoel dat u alweer achter de feiten aanloopt en dat uw nieuwe agenda uw leven helemaal beheerst? Dan wordt het tijd om eens orde op zaken te stellen…
  Lees verder...
 

Heerst bij u het Studentenhuis-syndroom?

Door: John Vrakking Vrakking , 08 december 2009
In de afgelopen week had ik het genoegen de medewerkers van een non-profit organisatie te mogen inspireren tot een opruim-actie. Ondanks aanvankelijke weerstand zag ik ze afrekenen met 5 ton papier…
  Lees verder...
 

Uitstellen is vluchtgedrag

Door: John Vrakking Vrakking , 27 november 2009
Het management van de BV Nederland stelt volgens onderzoek* besluitvaardigheid op prijs. Het durven staan voor een beslissing, liever te vroeg genomen dan te laat, zou het goed doen op uw staat van dienst. Zie: uitstellers vallen door de mand; vluchtgedrag wordt herkend!
Hoe herkent u het bij anderen of bij uzelf en wat doet u eraan?
  Lees verder...
 
< vorige 1 2 3 4 5 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10