zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Waarom u cheerleaders nodig heeft om 100% gemotiveerd te werken. . . 4 pijlers voor succesvol werken.

Door: Wout Plevier,   04-03-2016,   09:20 uur
 

We zijn alweer beland in maart 2016. Time flies...and are you having fun? In deze periode leidt 6% van de mensen aan SAD, een zwaardere vorm van depressie en 64%  aan een lichtere vorm ...de winterblues. Tijd om uzelf eens goed te verwennnen en een vitaliteitsboost te geven. In dit artikel krijgt u vier korte positieve tips die u meer zin geven in uw werk of ... het inzicht tot verandering...want negativiteit en kritiek is er al genoeg. Pas ze toe en geniet!

Werkmotivatoren Werkmotivatoren zijn een perfecte remedie tegen de Winterblues. Zeker als je ze combineert met de tips uit de vorige blog: wees pro actief, gebruik positief taalgebruik, bekijk het leven van de zonnige kant en verzamel zonnetjes om je heen. De vier werkgerelateerde motivatoren zijn:

 • Zoek werk dat bij u past
 • Blijf leren en u ontwikkelen op uw werk
 • Zorg dat u minimaal net zoveel energie uit uw werk haalt als u erin stopt 
 • Zorg voor afwisseling in uw werkzaamheden.
LiveWat is er loos?

Te weinig mensen werken bezield. Dit wordt nog eens versterkt, doordat ook te weinig mensen op hun talent werken. En dan is er ook nog eens de invloed van de seizoenen. Door die korte, koude dagen voelt de lente nog zó ver weg. Met moeite stapt u ’s morgens uw warme bed uit en deze gemoedstoestand slepen mensen in vel gevallen de hele dag met zich mee.  U voelt zich op uw werk ongeïnspireerd, ongemotiveerd en uitgeput en dat gevoel blijft hangen als u weer thuis bent. Een lichte remedie is licht. De beste remedie is...

Bezieling
Laten we afspreken dat dit de laatste keer is geweest dat de winterblues u in haar koude greep kreeg. Want er bestaat wel degelijk een remedie om dit wintermonster buiten de deur te houden. Deze remedie heet BEZIELING. Door te leven met bezieling creëert u een onblusbaar innerlijk vuur waar kou, regen en donkere dagen helemaal geen invloed op hebben.

Cheerleaders
U bent bezield als u weet waarom u elke ochtend weer met plezier en goede zin het bed uitspringt. Omdat u een dag voor de boeg hebt waarin uw inspiratie, voldoening en bestemming beleeft en geniet van alle ervaringen die zich voordoen. Het leven gaat als vanzelf. Hoe dat aanvoelt? Alsof u innerlijk elke dag een groep cheerleaders hebt die u aanmoedigen het beste van uzelf te laten zien. Bezieling is een diepe, innerlijke inspiratie, een bron van energie, focus en enthousiasme.

Energiebronnen
Bezieling is dus essentieel om iedere dag met een prettig gevoel op te staan en ’s avonds voldaan weer in bed te kruipen.  Maar hoe zorgt u dat u bezieling gaat ervaren? En nog belangrijker: hoe zorgt u dat het nooit meer verdwijnt? Daarvoor hebt u energiebronnen nodig. Kunt u volmondig ja zeggen op de volgende stellingen?
 • Ik heb werk dat bij me past
 • Ik leer op mijn werk en krijg ruimte om me te ontwikkelen
 • Ik ervaar een positieve balans tussen ‘investeringen’ en ‘opbrengsten’ ofwel tussen wat ik in mijn werk stopen wat ik ervoor terug krijgt
 • Ik heb afwisselend werk.
 • Ik weet wat ik doe en waarom ik het doe, Ik snap hoe dit bijdraagt aan mijn innerlijke zingevingsvraag.
Zegt u volmondig ja, dan behoort u vast tot die kleine groep die dagelijks met passie en bezieling aan het werk is. Deze 5 energiebronnen maken dat u zich prettig voelt op uw werk, dat uw waardering ervaart en genoeg uitdagingen ziet. Ze zijn essentieel om uw werk met bezieling te kunnen doen. En dat gevoel neemt u aan het einde van de dag ook mee naar huis.​

Winterblues en energieslurpers
Tegenover die energiebronnen staan echter energie-slurpers ofwel stressfactoren die juist de oorzaak zijn van de winterblues:
 • U moet zich op uw werk anders uiten dan u zich voelt
 • U hebt te maken met een verstoorde werk-privé balans
 • U ervaart een té hoge werkdruk
 • Uw werk of privésituatie zorgt voor een emotionele overbelasting.
Conclusie
Kijk positief kritisch naar uw baan? Is daar ruimte voor bezieling en ontwikkeling van uw talent? Zo niet, laat het los en ga op zoek naar iets waar wel ruimte is voor uw cheerleaders. Daarna wordt het eenvoudiger, omdat u steeds meer gaat handelen in lijn met uw innerlijke motivatie. Dat levert voldoening, succes én energie op, om grootse prestaties te leveren. Als u op deze manier werkt en leeft, dan zal de winterblues nooit zo snel meer vat op u krijgen.  

Meer inspiratie nodig over thema's voor Persoonlijke Effectiviteit?  
Lees hier dan verder>>

Leef je dromen!

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10