29 juni 2009 - De crisis heeft grote gevolgen voor menig toprestaurant. Volgens Gijsbert Bianchi, eigenaar van het Amsterdamse restaurant Zuid Zeeland en voorzitter van de sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is de omzet van de toprestaurants de afgelopen periode 15 tot 20% gedaald.
Uit eten is geen fun meer voor de rokers. Die staan nu massaal buiten. Dat is in iedergeval waarom ik niet meer uitkijk naar een etentje en wellicht ook van invloed op de horeca in zijn totaliteit. Er zijn restaurants die de roker gewoon voor de ingang laten roken, dat is werkelijk schandelijk. Ja dan moet je maar stoppen met roken zullen er wel weer velen roepen nu. *zucht*
''... Comité Champagne blijkt dat de export van champagne in de eerste drie maanden van 2009 zo`n 35% lager lag dan in 2008.''
Dat champagne een luxeproduct is staat buiten kijf, toch zijn dit wel érg harde dalingen. Gelukkig gaat het anno 2015 weer een stuk beter met de markt!