zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Wildgroei aan subsidies voor ondernemers

27 november 2001 - De overheid geeft jaarlijks 5 miljard gulden subsidie aan middelgrote en kleine bedrijven (MKB), maar volgens de Algemene Rekenkamer blijven de gevolgen voor mooie dingen als werkgelegenheid, emancipatie en integratie van minderheden volstrekt onduidelijk. Alleen al het Rijk heeft dit jaar 61 regelingen die specifiek gelden voor bedrijven met minder dan honderd werknemers.

  Lees verder...      29 reacties

Zalm pessimistisch over economische groei

19 november 2001 - Minister Zalm van FinanciŽn is pessimistisch over de economische groei in Nederland. De jongste groeiramingen van het Centraal Planbureau (CPB) zijn te hoog, vindt hij.

  Lees verder...      4 reacties

Celstraf voor onoplettende accountant, advocaat of notaris

12 november 2001 - Voor advocaten, accountants en notarissen dreigt twee jaar celstraf celstraf als zij na 1 januari geen melding maken van vermoedens van geld wiswas praktijken. Het kabinet wil hen daartoe wettelijk verplichten.

  Lees verder...      5 reacties

Ex-directeur bouwbedrijf gedagvaard wegens fraudebeschuldigingen

11 november 2001 - Het Groningse bouwbedrijf Koop Holding heeft haar ex-medewerker Ad Bos voor de rechter gedaagd. Het bedrijf wil op deze manier de schaduwboekhouding van dochterbedrijf Koop Tjuchem in handen krijgen, om deze vervolgens aan Justitie te overhandigen.

  Lees verder...      2 reacties

Managers uit buitenland houden belastingvoordeeltjes

5 november 2001 - Staatssecretaris Bos van Financien handhaaft de belastingvoordelen voor buitenlandse managers. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk besluit van de bewindsman.

  Lees verder...      Reageer

Geen terroristengeld bij speurtocht door Nederlandse fiscus

2 november 2001 - Het ministerie van FinanciŽn heeft belastinggegevens van bedrijven gebruikt in de speurtocht naar terroristengelden. Bij het fiscale onderzoek werden geen nieuwe terroristenrekeningen gevonden.

  Lees verder...      6 reacties

Ondernemers somber over economie

28 oktober 2001 - Het producentenvertrouwen, de stemmingsindicator van de ondernemers in de industrie, is in september sterk gedaald en uitgekomen op -4,9. Dit is de eerste meting van het producentenvertrouwen na de aanslagen in de VS van 11 september.

  Lees verder...      2 reacties

IdeŽel spijkerbroekenmerk in problemen door frauderende directeur

21 oktober 2001 - De introductie van het ideŽle jeansmerk Kuyichi heeft vertraging opgelopen door problemen in de directie. De vertraging houdt rechtstreeks verband met fraude door ex-directeur C. den T.

  Lees verder...      11 reacties

Aantal wanbetalers stijgt fors

18 oktober 2001 - Het aantal meldingen van wanbetalingen is in de eerste negen maanden van dit jaar met zo'n twintig procent gestegen. Dit zegt bestuursvoorzitter G. van der Stelt van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM) in de Volkskrant.

  Lees verder...      1 reactie

Pensioenfondsen zien kaspositie bedreigd

18 oktober 2001 - Diverse pensioenfondsen die de oudedagvoorziening van tienduizenden werknemers beheren blijken zeer krap gefinancierd. Uit berekeningen van Het Financieele Dagblad blijkt dat zeker zes grote pensioenfondsen nog maar net de formeel toelaatbare dekking hebben voor hun verplichtingen.

  Lees verder...      Reageer

KPN dichtbij verkoop GSM-masten

15 oktober 2001 - KPN komt steeds dichter bij een verkoop van haar 2200 zendmasten in de Benelux en Duitsland. Nadat eerder bekend werd dat de jointventure Crown Castle Benelux, waarin het Nederlandse Landis is vertegenwoordigd een bod had gedaan op de 2300 zendmasten van KPN Telecom, komen nu ook uit Duitsland berichten dat een verkoop aanstaande is.

  Lees verder...      11 reacties

'Dankzij Zalm-norm hoeft er niet bezuinigd te worden'

11 oktober 2001 - Ook als de economische groei de komende maanden verder inzakt, zijn bezuinigingen op de uitgaven van de overheid niet nodig. Dat verzekerde minister Zalm van FinanciŽn donderdag in de Tweede Kamer bij de financiŽle beschouwingen over de Miljoenennota 2002.

  Lees verder...      5 reacties

Richard Branson in de markt om Sabena over te nemen

7 oktober 2001 - De Britse zakenman Richard Branson heeft een visje uitgegooid bij de Belgische regering om Sabena gedeeltelijk over te nemen. Volgens de Britse zondagskrant The Observer heeft Branson vooral belangstelling voor de Europese routes van de maatschappij.

  Lees verder...      10 reacties

Britse spoorwegen bijna failliet

7 oktober 2001 - Railtrack, de beursgenoteerde beheerder van het Britse spoorwegennet, staat op het punt failliet te gaan. Het bedrijf is met de Britse regering in gesprek over steun.

  Lees verder...      5 reacties

< vorige 134 135 136 137 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
ĎBen jij een workaholic?í (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eťn op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10