zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Besteed je salarisadministratie uit aan een externe partij

16 december 2022 - Naarmate de organisatie groeit, dien je met steeds meer factoren rekening te houden. Op welk moment neem je het eerste personeelslid aan? Wanneer richt je de HR-afdeling in, daar het niet langer mogelijk is deze administratie zelf bij te houden? Het zijn vraagstukken waar iedere organisatie mee te maken krijgt na de eerste fase van groei. Naast de mogelijkheid om de salarisadministratie onderdeel uit te laten maken van de HR-afdeling binnen je bedrijf, kun je er ook voor kiezen dit proces uit te besteden aan een externe partij. Je salarisverwerking uitbesteden via Securex is hierbij een van de concrete mogelijkheden die je hebt. Het uitbesteden van de salarisadministratie biedt zeker voor een groeiend bedrijf verschillende voordelen. 

Zorg dat medewerkers hun salaris op tijd ontvangen 


Je verwacht veel van je medewerkers; taken moeten op tijd af zijn, medewerkers moeten gemotiveerd op kantoor verschijnen en je wilt dat zij zichzelf blijven ontwikkelen. Andersom mag een medewerker van jou verwachten, dat diens salaris na het harde werken op tijd wordt overgemaakt. Een dag te laat kan het vertrouwen van de medewerker in jou als werkgever fors verminderen. Door je salarisadministratie uit te besteden aan een externe partij voorkom je een dergelijke situatie. Zo’n partij is gespecialiseerd in salarisverwerking, wat de kans op fouten tot een minimum beperkt. Een verkeerde loonstrook of een te laat uitbetaald salaris is pas na vele goede loonstroken gecompenseerd; loop op dit vlak geen enkel risico. 

Voorkom dat je veel tijd kwijt bent aan wet- en regelgeving 
Niet alleen het tevreden houden van medewerkers binnen de organisatie is een goede reden om de salarisverwerking uit te besteden aan een externe partij. Denk ook aan het feit, dat hierbij rekening moet worden gehouden met tal van wetten en regels. Het kost veel tijd, wanneer je jezelf in deze wet- en regelgeving moet verdiepen. Daarbij dien je op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze wetten en regels, om interne processen hier vervolgens op aan te kunnen passen. Kostbare tijd, die je liever besteedt aan de core business van je organisatie. Externe partijen kennen de wet- en regelgeving op hun duimpje; het voorkomt hoge boetes bij een overtreding ervan.

Niet onbelangrijk hierbij is het gegeven dat de salarisverwerking foutgevoelig is. Er moet data vanuit verschillende systemen en bronnen worden samengevoegd om tot een kloppende loonstrook te kunnen komen. Andere zaken om rekening mee te houden zijn mutaties, verzuimregistraties en bijvoorbeeld HR-rapportages die je periodiek wilt ontvangen. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10