zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Als manager zicht hebben op jouw cijfers het jaar door, zo doe je dat

5 december 2022 - Als manager probeer je een organisatie zo goed mogelijk te sturen, bij voorkeur op basis van cijfers. Denk aan cijfers over de gegenereerde omzet, de verschillende kostenposten waarmee de organisatie te maken heeft, de huidige capaciteit en het opgebouwde marktaandeel. Naarmate een organisatie groeit wordt het steeds lastiger om deze cijfers zelf bij te houden. Het maakt de hulp van een accountant in Almere of bijvoorbeeld Amsterdam wenselijk. 

Niet alleen om zelf tijd over te houden voor de core business van de organisatie; ook om de boekhouding slimmer in te richten. Een accountant heeft de kennis en kunde in huis, om jouw organisatie hierbij te helpen. Zo kom je tot nieuwe inzichten, die de basis vormen voor de koers die je als manager wilt varen de komende jaren. Maakt jouw organisatie al gebruik van een accountant? Belang van inzichtelijke data over bedrijfsprestaties 
Accountancy draagt bij aan het inzichtelijk maken van de cijfers over de prestaties van een organisatie. Hoe komen deze cijfers tot stand? Welke risico’s kunnen worden afgeleid uit deze cijfers? Wat zeggen de huidige cijfers over de prestaties uit het afgelopen kwartaal? Enzovoorts. Op cijfers valt te bouwen, mits deze inzichtelijk en correct zijn. Werk met vaste KPI’s, die de prestaties van de organisatie helpen te duiden. Een accountant ondersteunt je bij het vaststellen van deze KPI’s en het inrichten van de boekhouding, om tot deze waarden te komen. Zeker naarmate de organisatie verder groeit is het wenselijk hierbij hulp te krijgen van een specialist. 

Bedrijfsstrategie op basis van feiten in plaats van gevoelens 
Het vormgeven van de bedrijfsstrategie en het richten van een organisatie brengt uitdagingen met zich mee. Datagedreven werken wint hierbij steeds meer aan populariteit onder managers; besluiten nemen op basis van harde cijfers, in plaats van gevoelens. Het draagt op termijn bij aan het rendement van de organisatie, daar cijfers niet liegen. Niet alleen voor het richten van de organisatie en het voortdurend bijwerken van de bedrijfsstrategie is het wenselijk cijfers inzichtelijk te maken. Denk ook aan het feit, dat je snel wilt kunnen reageren op veranderingen binnen de markt of je eigen organisatie. Een helder ingerichte boekhouding voorkomt onnodig grote financiële risico’s. Regelmatig komen risico’s pas aan het licht, op het moment dat de boekhouding op een overzichtelijke wijze ingericht is door een accountancybureau. Een situatie die je als manager te allen tijde wilt voorkomen. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren
In vier stappen naar je eerste elektrische auto
De bekerplant waar we in zijn gevallen
Retentie als talentstrategie
meer top 10