zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Aangeklaagd door cliŽnt wegens een beroepsfout: wat nu?

18 oktober 2021 - Interim managers en consultants op juridisch en administratief gebied lopen het risico op aansprakelijkheidsstelling als gevolg van een beroepsfout. Als een cliënt je aansprakelijkheid stelt voor schade met financiële gevolgen door een beroepsfout dan biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Daarnaast is het handig om over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te beschikken, waarbij schade aan spullen van derden of letsel aan personen is gedekt. Ben je niet verzekerd en ben je aangeklaagd voor een beroepsfout of wil je dat risico voorkomen en ook de bedrijfsaansprakelijkheid afdekken? Bekijk dan hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering?


Op het moment dat een klant je aansprakelijk stelt voor een beroepsfout en je hebt geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering dan kan dat grote gevolgen hebben. Het is dan belangrijk om een jurist in te schakelen die je bijstaat in het proces. Bij het niet erkennen van de aansprakelijkheid volgt er waarschijnlijk een juridische procedure.

Mocht de beroepsaansprakelijkheid uiteindelijk worden vastgesteld dan ben je verantwoordelijk voor het betalen van de geleden schade. Het spreekt voor zich dat de schade enorm kan oplopen en de kans is groot dat je in de financiële problemen komt. Er zijn voorbeelden van beroepsfouten waarbij de schade in de miljoenen loopt, maar ook als de schade duizenden euro’s bedraagt, merk je pas hoe belangrijk het is om verzekerd te zijn tegen beroepsfouten.

Beroepsaansprakelijkheid afdekken
Je wilt echt voorkomen dat je in de financiële problemen komt door aansprakelijk gesteld te worden voor een beroepsfout. Daarom is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Interim managers zijn gedurende een bepaalde periode verantwoordelijk voor het leiden van een team of afdeling in een bedrijf of organisatie. Als je als zelfstandig interim manager of consultant werkzaam bent op administratie of juridisch gebied biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherming tegen claims als gevolg van beroepsfouten.

Heb je nog geen verzekering voor beroepsfouten dan is het echt aan te raden om te overwegen deze alsnog af te sluiten. Het kan veel financieel leed voorkomen. Geef je bijvoorbeeld een verkeerd advies als manager consultant en leidt dat tot vermogensschade dan ben je tegen de financiële gevolgen beschermd. Bovendien is er ook als je niet aansprakelijk bent hulp bij gedekte schade. Het kan verder zo zijn dat er een dekking van toepassing is zoals een beroepsvereniging of branche deze eist.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering interim management bureau
Naast dat er claims kunnen zijn als gevolg van een beroepsfout zijn er ook nog andere risico’s waarmee je als interim manager of als interim management bureau mee te maken kan krijgen. Denk daarbij aan werknemers die schade veroorzaken bij een ander of als een klant je kantoor binnenkomt en uitglijdt over een vloer die net is gedweild en glad is, maar waarbij geen waarschuwingsbord is geplaatst.

In dat geval biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Dit zijn namelijk geen situaties, waarin er sprake is van een beroepsfout, maar van nalatigheid of van direct schade veroorzaken aan spullen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt voor dergelijke situaties geen dekking, maar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wel. Er zijn zowel voor zzp interim managers als voor interim manager bureaus mogelijkheden om zich tegen bedrijfsaansprakelijkheid te verzekeren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiŽle sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10