zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

5 onmisbare items om thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken

16 maart 2021 - We werken alweer een jaar thuis. Waar men eerst nog massaal aan de keukentafel werkte, zijn er inmiddels steeds meer mensen die investeren in een aangenaam thuiskantoor. Een goede werkplek verkleint namelijk de kans op vervelende klachten en verhoogt je productiviteit. Maar welke items zijn eigenlijk onmisbaar voor een comfortabele werkplek? Wij vertellen het je. 

Een verstelbaar bureau


Een goede thuiswerkplek begint bij een verstelbaar bureau. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en daarom is een standaard bureau dat je niet kunt verstellen, niet voor iedereen geschikt. Een verstelbaar bureau kun je precies afstemmen op jouw lichaam, zodat je je ellebogen in een hoek van negentig graden op je bureau kunt plaatsen. Nog beter dan een verstelbaar bureau: een zit-sta bureau, zodat je zittend werken kunt afwisselen met staand werken. Dat is goed voor je bloedsomloop en je productiviteit. 

Een goede bureaustoel
Het tweede item dat niet mag ontbreken in jouw thuiskantoor, is een goede bureaustoel. Een goede bureaustoel is volledig verstelbaar: je kunt niet alleen de hoogte aanpassen, maar ook de rugleuning en armleuningen afstemmen. Als je kiest voor een bureaustoel met wieltjes, let er dan op dat ze geen krassen achterlaten op je vloer. Dat zou zonde zijn! Schaf eventueel een vloerbeschermer aan. 

De juiste laptopaccessoires
Veel mensen werken tegenwoordig achter een laptop. Handig, want zo kun je overal werken. Maar werken achter een laptop zonder de juiste laptopaccessoires te gebruiken, kan leiden tot nek-, schouder- en rugklachten. Investeer daarom in een laptopstandaard, een los toetsenbord en een muis. Op die manier kun je een gezonde werkhouding aannemen en verklein je de kans op klachten. 

Een computerbril
Onze ogen zijn niet gemaakt om de hele dag op korte afstand (lees: op beeldschermen) te kijken. Toch doen we dit wel. Als je aan het einde van je werkdag merkt dat je ogen vermoeid zijn, dan is een computerbril misschien iets voor jou. Een computerbril is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd op de afstand tussen je ogen en je beeldscherm en alles daartussenin. Overweeg jij een computerbril? Ga dan eerst langs voor een oogmeting bij een opticien bij jou in de buurt. Ook als je al eerder een bril of lenzen hebt gedragen, kun je terecht bij een opticien voor deskundig advies!

Een noise-cancelling koptelefoon
Het is goed denkbaar dat je niet het rijk voor je alleen hebt op de gemiddelde thuiswerkdag. Misschien werkt je partner ook thuis of kunnen je kinderen niet naar school. Focussen op je werk kan dan een flinke uitdaging zijn. Koop daarom een noice-cancelling koptelefoon om omgevingsgeluiden volledig uit te sluiten op de momenten dat jij je moet concentreren op een belangrijke taak. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
meer top 10