zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers

18 mei 2020 - Als manager zijnde houd jij je minder bezig met het ‘alledaagse’ werk, en meer met de gang van zaken binnen het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent. Waar menig mens een globale kijk op een markt, team of product heeft, opent jouw kritische perspectief vele deuren. Als geen ander voel jij de dynamiek binnen het team aan en heb jij zicht op de rollen die in een ieder op zich neemt. Met de mensenkennis waarover jij beschikt, ben je niet alleen werkzaam als manager, maar voorzie je tevens in een adviserende functie . Jij motiveert, stimuleert en inspireert. Ook zie jij zowel de kansen als de valkuilen binnen jouw team, waardoor jij niet alleen beschikt over de inhoudelijke kennis met betrekking tot het product, de markt of organisatie waarvoor jij werkzaam bent, maar jij jouw werknemers ook nog eens bijstaat waar nodig is. Binnen de kennisintensieve omgeving waarin jij je dagelijks bevindt, ben je nooit uitgeleerd en zijn er altijd mogelijkheden om jouw dynamische omgeving niet alleen zo dynamisch mogelijk te houden, maar deze tevens te flexibiliseren, optimaliseren en innoveren. Hoe ontwikkel jij je door als manager?
 

Menig werknemer is ervan overtuigd dat een manager van nature al van alle markten thuis is. Deze veronderstelling resulteert niet alleen in het feit dat vanuit hier de perceptie wordt ontwikkelt waarin we ervan overtuigd zijn dat de natuurlijke talenten waarover een manager beschikt er niet toe doen, maar leidt ook tot het gegeven dat dat wat een manager niet weet of kan, automatisch bijgeleerd dient te worden. Los van het feit dat hier een zekere kern van waarheid inzit, is het net zo effectief om als manager voort te bouwen op hetgeen waar jij van nature al goed in bent, als om te voorzien in het verbeteren van jouw kwalitatief minder sterke kanten. Als manager ben jij daarom dan ook niet alleen proactief, doelgericht en gedreven, maar ook competitief,  realistisch en ambitieus, waardoor jij er altijd voor open staat om bij te leren. Hoewel zowel de persoonlijke ontwikkeling als de beroepsmatige ontplooiing een kwestie van leren delegeren betreffen, is het praktisch om te beschikken over de nodige financiële kennis die jij vervolgens eenvoudig toe kunt passen binnen jouw werkveld. Ook is het van belang dat jij over affiniteit beschikt met betrekking tot de kernelementen van de moderne bedrijfsadministratie, zodat jij niet alleen over een goede inzage beschikt,, maar tevens op de hoogte bent van de hedendaagse ontwikkelingen binnen de moderne bedrijfsadministratie.


 
De mogelijkheden
 
Om jouw financiële inzage te verbeteren en op de hoogte te zijn van de hedendaagse ontwikkelingen binnen de bedrijfsadministratie, zijn er zijn diverse opleidingen, waaronder de opleiding moderne bedrijfsadministratie, SPD I, SPD II die jou hiervoor de juiste handvatten bieden, waardoor jij in een mum van tijd in een nog betere vervulling van jouw functie kunt voorzien.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10