zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

JR Shipping in problemen

12 mei 2009 - JR Shipping uit het Friese Harlingen roept zijn beleggers op om geld bij te storten. Indien dit niet gebeurt dan zullen vrijwel alle scheeps-CV's die het bedrijf heeft uitgegeven in de problemen komen. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 8 miljoen euro. De problemen zijn ontstaan door de economische teruggang, waardoor de (zee)transportsector fiks is geraakt. Chartertarieven zijn met bijna 80 procent gedaald en een herstel wordt niet eerder dan in 2010 verwacht.

 Lees verder...  Reageer

Huiseigenaren in problemen krijgen adempauze

12 mei 2009 - De overheid heeft besloten om huishoudens met een achterstallige hypotheeklast te hulp te schieten. Huiseigenaren met een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogen in de toekomst hun achterstand laten oplopen tot maximaal 9 procent van de totale hypotheeksom. Banken krijgen de garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) die wordt gesteund door de overheid. De regeling moet al vanaf 1 juli van kracht zijn.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs onderuit na winstnemingen

11 mei 2009 - Bij de opening van Beursplein 5 schoten de belangrijkste indexen direct in het rood om vervolgens zijwaarts te bewegen. Beleggers kozen naar een goede week om vanochtend winst te nemen. Opvallend nieuws was vandaag dat diverse partijen, onafhankelijk van elkaar, aangaven van mening te zijn dat de economische neergang aan zijn einde is gekomen. Vanochtend was het George Soros die het spit afbeet en vanmiddag volgde Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank. De Amsterdamse hoofdindex sloot uiteindelijk op 256,47 punten, een verlies van 1,87 procent. Bij de midkap was het verlies nog groter, 2,46 procent op 356,91 punten.

 Lees verder...  Reageer

Keerpunt mondiale economie

11 mei 2009 - Volgens Jean-Claude Trichet, president van de Europese Centrale Bank (ECB), is de wereldeconomie inmiddels bezig met een herstel. In de meeste regio's neemt de krimp af en in sommige regio's is zelfs al sprake van groei. Aangezien het herstel nog fragiel...

 Lees verder...  Reageer

Soros: dieptepunt recessie achter de rug

11 mei 2009 - Volgens George Soros hebben de noodmaatregelen van diverse landen een ineenstorting van het financiële systeem voorkomen, en is de zwaarste periode van de recessie achter de rug. Soros verwacht dat de huidige opleving in de financiële markten de verliezen van de kredietcrisis voor de helft zal goed maken. Dat zegt Soros in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung, een Duitse krant.

 Lees verder...  Reageer

WellsFargo verwacht op eigen kracht aan eisen stresstest te voldoen

11 mei 2009 - WellsFargo verwacht dat het dit jaar genoeg omzet draait om het kapitaalgat te dichten. Daarnaast wil de bank zo snel mogelijk haar schuld aan de federale overheid terug betalen. WellsFargo’s verwachtingen zijn daarmee een stuk hoopvoller dan die van de Amerikaanse...

 Lees verder...  Reageer

AEX vlak van start

11 mei 2009 - De Amsterdamse beurs zal naar verwachting vlak openen. Na het optimisme van vorige week zullen beleggers deze week voorzichtig beginnen en mogelijk hun winsten nemen.

 Lees verder...  Reageer

Golfregio ontkomt niet aan gevolgen recessie

11 mei 2009 - Ook de Golfregio ontkomt niet aan de wereldwijde economische neergang. De haperende mondiale economie doet de vraag naar olie stevig slinken waardoor de inkomsten voor de olieproducerende landen eveneens fiks teruglopen. Waar aanvankelijk nog werd uitgegaan van een economische groei van...

 Lees verder...  Reageer

Verhoging NHG zet woningmarkt weer in gang

11 mei 2009 - De universiteit van Maastricht pleit voor een verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Door een verhoging komt de huizenmarkt weer op gang zonder dat dit de borg staande overheden met grote risico's opzadelt, zo stellen de onderzoekers. De bouw- en woningmarkt pleit al langer voor een verhoging van de NHG van 265.000 euro tot 350.000 euro.

 Lees verder...  Reageer

Amerikaanse werkloosheidcijfer van weinig invloed op AEX

8 mei 2009 - De AEX sloot vandaag met een winst van 1,82 procent op 261,35 punten. De AMX steeg met 1,31 procent en kwam uit op 365,91 punten. Verder werd  vandaag bekend dat de Nederlandse pensioenfondsen weer 100 procent dekkend zijn door de wereldwijd stijgende beurskoersen van de afgelopen tijd.

 Lees verder...  Reageer

Pensioenfondsen zien dekkingsgraad toenemen

8 mei 2009 - Als gevolg van de stevige koerswinsten op de mondiale beurzen hebben Nederlandse pensioenfondsen hun buffers weer flink zien toemen, aldus pensioenconsultant Mercer. Daar ook de rente op de verplichtingen die pensioenfondsen op de lange termijn hebben licht is gestegen, is de...

 Lees verder...  Reageer

Uitslag stresstest zorgt voor positieve stemming op Damrak

8 mei 2009 - De Amsterdamse beurs zal vandaag naar verwachting hoger openen. De uitslag van de stresstest is goed nieuws en zal door beleggers positief worden ontvangen. De uitkomsten komen overeen met de verwachtingen.

 Lees verder...  Reageer

Winst AEX blijft beperkt door onzekerheid in VS

7 mei 2009 - Na een hogere opening verdampte een deel van de winst op de AEX in de middag door verliezen in Amerika. Beleggers daar zijn in afwachting van de uitkomsten van de stresstest, die vanavond zal worden gepubliceerd. De AEX sloot met een winst van 0,55 procent op 256,69 punten. De Midkap sloot met een verlies van 0,46 procent op 361,17 punten.

 Lees verder...  Reageer

ECB wil covered bonds opkopen

7 mei 2009 - De Europese Centrale Bank (ECB) wil voor ongeveer 60 miljard euro aan covered bonds, d.w.z. herverpakte hypotheken, opkopen. Zo hoopt de instantie dat het Europese financiele systeem zal herstellen en de recessie van beperkte omvang blijft. Jean-Claude Trichet liet dit vandaag weten tijdens een persconferentie na bekendmaking van een rentedaling (van 1,25 naar 1 procent).

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3275 3276 3277 3278 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
Verdwijnt de traditionele 9 – 5 werkdag? (1) 
top10
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs
Zo zetten hackers gestolen data om in geld
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Cybercriminelen ruilen zwarte markten op het dark web in voor chatkanalen en blockchain
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Bedrijven lopen omzet mis door inefficiënte marketingtechnologie
Nederlanders gooien vertrouwelijke documenten te grabbel
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
meer top 10
vacatures
meer vacatures