zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Verdeelde beurs na cijferregen

14 mei 2009 - De AEX begon met een sterke daling vandaag, waarna de index voor de rest van de dag zijwaarts bewoog. Een licht hogere opening van Wall Street leidde tot een korte opleving. Desondanks sloot de AEX met een verlies van 0,51 procent en kwam uit op 248,92 punten. Vanwege de publicatie van goede kwartaalcijfers steeg de AMX vandaag met 0,72 procent en sloot op 342,87 punten. De AScX vertoonde ook een opwaartse trend en sloot met een winst van bijna een half procent op 363,52 punten.

 Lees verder...  Reageer

Beursplein 5 vanochtend lager van start

14 mei 2009 - De beurs van Amsterdam gaat donderdagmorgen lager van start. Beleggers krijgen een stormvloed aan cijfers over zich heen. Aegon liet voorbeurs weten een verlies te hebben geleden van 173 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2009. Dit is aanzienlijk minder dan analisten hadden voorspeld en CEO Wynaendts ziet dan ook positieve ontwikkelingen. Naast Aegon komen ondermeer Smit International, Grontmij en Brunel met cijfers. De publicaties van de kwartaalcijfers zullen vandaag niet alleen de bijhorende fondsen in beweging zetten, maar zullen mogelijk het algehele sentiment op Beursplein 5 beinvloeden. Het CBS zal om half tien de inflatiecijfers over april bekendmaken en tevens met de zogenoemde industriemonitor komen. In Amerika staan vanmiddag de producentenprijzen en het aantal werkloosheidsaanvragen op de agenda.

 Lees verder...  Reageer

Financials drukken Amsterdamse beurs

13 mei 2009 - De beurs van Amsterdam had vandaag een moeizame dag. De kwartaalcijfers van ING werden slecht ontvangen en met de cijfers van Aegon voor morgen op de agenda waren het vooral de financials die hard werden getroffen. Vanuit Amerika hoefden beleggers ook niet te rekenen op steun. Met name de ontwikkeling van de detailhandelsverkopen stelden teleur. De AEX sloot uiteindelijk 2,01 procent in de min op 250,19 punten. De AMX deed het met een verlies van 4,00 procent nog minder dan de Amsterdamse hoofdgraadmeter.

 Lees verder...  Reageer

TARP-programma wordt ook toegankelijk voor kleine banken

13 mei 2009 - Timothy Geithner, de Amerikaanse minister van Financiën, zei vandaag tijdens een bijeenkomst van bankieren dat kleine Amerikaanse banken (voor minder dan 500 miljoen dollar aan activa in bezit) gebruik mogen maken van het TARP-programma dat door de Amerikaanse overheid is opgestart....

 Lees verder...  Reageer

Belgische regering beraadt zich op nieuwe steun aan Belgische bank KBC

13 mei 2009 - De Belgische bank KBC is opnieuw in de problemen gekomen nadat uitlekte dat het bedrijf 1 miljard aan euro aan slechte activa moest afboeken. De Belgische regering is daarom gisteren bijeen gekomen om een besluit te nemen om voor een derde keer steun te verlenen aan de bank. De regering heeft echter nog geen definitief besluit genomen. Morgen maakt KBC haar kwartaalcijfers bekend.

 Lees verder...  Reageer

Bank of England stelt verwachting voor 2009 naar beneden bij

13 mei 2009 - De Bank of England heeft in haar driemaandelijkse inflatie rapportage de verwachting voor de productie van goederen en diensten voor 2009 naar beneden bijgesteld. De reden hiervoor is onder andere dat de productie van goederen en diensten in het eerste kwartaal...

 Lees verder...  Reageer

Topman ING: "verzekeringstak drukt resultaten ING"

13 mei 2009 - ING is nog steeds bezig de gevolgen van de kredietcrisis te beperken door met behulp van het steunfonds van de Nederlandse staat de Alt-A RMBS af te schrijven. Volgens Topman Jan Hommen is dit voor " 80 procent voltooid"." Daarnaast meld de topman dat de opschoning van de balans grotendeels voltooid is.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs hoger van start

13 mei 2009 - Naar verwachting zal de beurs van Amsterdam vandaag hoger van start gaan, ondanks de tegenvallende kwartaalresultaten die vandaag en gisteren nabeurs bekend werden gemaakt.

 Lees verder...  Reageer

Beursplein 5 van de wijs door Wall Street

12 mei 2009 - De Amsterdamse AEX ging vandaag lager van start maar wist in de loop van de ochtend in het groen terecht te komen. Na een kleine dip rond de lunch hervond de index zich opnieuw. De negatieve koersontwikkelingen in New York trokken de hoofdindex echter kort na vier uur definitief in de rode cijfers. Uiteindelijk sloot de AEX op 255,33 punten, een verlies van 0,44 procent. Voor de midkap gold vandaag een vergelijkbaar beeld en de index sloot 0,65 procent lager.

 Lees verder...  Reageer

Nederlandse huizenprijzen onder druk

12 mei 2009 - De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's laat vandaag weten dat de indicatoren voor de Nederlandse markt van door hypotheken gedekte effecten, zogenoemde RMBS, licht is verslechterd. De betalingsachterstanden namen toe en ook het aantal executieverkopen. De Nederlandse huizenprijzen zijn sinds 2008 met 13...

 Lees verder...  Reageer

IMF waarschuwt eurozone

12 mei 2009 - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de Europese lidstaten op om beter samen te werken. Alleen als de samenwerking verbetert dan zal de recessie in de tweede helft van 2009 kunnen worden omgebogen. An sich is Europa volgens het instituut op de juiste weg met de maatregelen die zijn genomen, maar achterover leunen kan nog niet. Met name het toezicht op de financiele martken als ook het beschermen van kwetsbare regio's zijn voor verbetering vatbaar.

 Lees verder...  Reageer

Neelie Kroes heeft Duitse Landesbank op de korrel

12 mei 2009 - Eurocommissaris Neelie Kroes heeft laten weten een diepgaand onderzoek in te stellen naar steun die de Duitse Landesbank BayernLB ontving. Het gaat om een injectie ter waarde van zo'n 10 miljard euro verstrekt door de Duitse staat. Naast kapitaal werd er ook hulp in andere vorm geboden. Volgens Kroes is het normaal om bij een dergelijke steunoperatie een onderzoek in te stellen.

 Lees verder...  Reageer

Kapitaalverhoging reddingsoperatie voor Deceuninck

12 mei 2009 - Deze problemen zijn te wijten aan de kredietcrisis, een verzwakking van diverse valuta en een daling van de omzet met bijna een kwart. Het is de bedoeling dat de producent van kunststofprofielen een kapitaalverhoging van 85 miljoen euro door gaat voeren....

 Lees verder...  Reageer

Bank of America haalt eerste 7 miljard dollar binnen

12 mei 2009 - Bank of America (BoA) heeft voor 7,3 miljard dollar aandelen in de China Construction Bank verkocht. Op deze wijze hoopt de bank voldoende kapitaal bijeen te brengen om de balans met zo noodzakelijke 34 miljard dollar te kunnen versterken. Hoewel de...

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3274 3275 3276 3277 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
Verdwijnt de traditionele 9 – 5 werkdag? (1) 
top10
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs
Zo zetten hackers gestolen data om in geld
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Cybercriminelen ruilen zwarte markten op het dark web in voor chatkanalen en blockchain
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Bedrijven lopen omzet mis door inefficiënte marketingtechnologie
Nederlanders gooien vertrouwelijke documenten te grabbel
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
meer top 10
vacatures
meer vacatures