zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Tesla Model 3 Standard Range Plus met 4% bijtelling: 'Order! Order!'

 

12 april 2019 - Van de Tesla Model 3 Standard Range Plus is vandaag de verkoopprijs bekend gemaakt. Het nieuwe instapmodel van Tesla's elektrische middenklasse sedan gaat 47.800 euro kosten. Dat betekent 4 procent bijtelling.

Had de Brit John Bercow - Speaker of the House of Commons " een carrière als autoverkoper bij Tesla geambieerd, dan had hij ook nu krachtig 'Order! Order!' kunnen roepen. Vandaag is de verkoopprijs van de Tesla Model 3 Standard Range Plus bekend gemaakt. De nieuwe basisversie gaat 47.800 euro kosten " en daarmee valt de instap-Model 3 van neus tot staart in de 4% bijtellingsregeling. Dat wordt dringen op Tesla's online bestelwebsite. 'Order! Order!'



Vereenvoudigde Model 3Voor 47.800 euro krijg je een Tesla Model 3 die wat eenvoudiger is dan de exemplaren die je tot nu op de weg hebt kunnen zien: inmiddels zijn dat al bijna 3000 exemplaren. De Model 3 Standard Range Plus heeft, zoals op Tesla's website te lezen is, een "gedeeltelijk premium interieur". Je krijgt verwarmde stoelen die in twaalf richtingen elektrisch te verstellen zijn, een Immersive Sound audio-installatie, een basic navigatiesysteem, led-mistlampen en een middenconsole met vier usb-aansluitingen en twee dockingstations voor smartphones. Dus je hoeft heus niet op een houtje te bijten. Wat je niet krijgt? Onboard internet met de mogelijkheid om muziek en andere media te streamen. Navigatie via satellietkaarten ontbreekt dus ook.

Achterwielaandrijving en 415 kilometerOok lever je in op de reikwijdte van de auto. Terwijl de Long Range-versie van de Model 3 volgens Tesla 560 kilometer ver komt, wordt voor de Standard Range Plus een WLTP-schatting van 415 kilometer gemaakt. Over de prestaties van de auto hoeft niemand zich te beklagen: de instap-Model 3 zit in 5,6 tellen op de honderd en de elektromotor tussen de achterwielen is goed voor een topsnelheid van 225 km/u. Inderdaad: de motor voorin, die in de Dual Power versies te vinden is, wordt in de Standard Range Plus nà­et meegeleverd.

4 procent bijtelling - dat wil je hebben!Nu Tesla óók (weer) een model heeft met 4 procent bijtelling (in elk geval tot en met 2020), kunnen merken als Kia, Hyundai en Volkswagen zich beter nog maar eens buigen over hun verkoopprognoses. Op veel mensen heeft Tesla dezelfde uitwerking als Apple onder de smartphones: die wil je niet hebben, die móet je hebben! Dus zou er op de Model 3 Standard Range Plus wel eens een stormloop kunnen ontstaan. 'Order! Order!' Op dit moment kun je je al wel intekenen voor de Model 3 Standard Range Plus. Wanneer de eerste exemplaren worden afgeleverd, is echter nog niet bekend.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Studiozakelijk  |   | 
14-04-2019
 | 
19:55 uur
Ik heb al een proefritje gemaakt in een Model 3 Longe Range. Prima auto, wat een snelheid! De standard range maakt het voor veel ondernemers erg interessant. Toch ben ik wel benieuwd hoe de bijtellingsregeling na 2020 zal zijn...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10