zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

 

22 juni 2018 - Waar blijft de nieuwe Avensis? Het is een vraag die menigeen al vele jaren bezighoudt, terwijl Toyota's stokoude zakenmodel ondertussen kunstmatig in leven wordt gehouden. Maar nu is het hoge woord er dan eindelijk uit: de Camry komt over vanuit Amerika om redding te bieden.

Tien miljoen auto's per jaar. Zo'n immense, mondiale afzet realiseert Toyota natuurlijk lang niet alleen met modellen als de Prius, Aygo, Auris en C-HR. Het Japanse merk maakt daartoe nog veel meer auto's en andere voertuigen. Modellen die wij in Europa niet kennen. De Camry behoort daar niet zozeer toe, want die was al eens leverbaar op ons continent. Echter dat was bijna 15 jaar geleden voor het laatst. Sindsdien maakt de Camry furore in meer dan 100 landen, met name de VS. Met regelmaat voert het daar de verkooplijsten aan. Zelfs Lexus plukt hier maar wat graag de vruchten van in de vorm van de ES. Zowel de Camry als Lexus ES (logisch) werden onlangs in het nieuw gestoken en nu blijkt dat niet alleen die laatste naar Europa komt, maar ook de Toyota. Als vervanger van de stokoude Avensis.



Begrijpelijk
Waarom ook niet eigenlijk? Het vervangen van de weggekwijnde Avensis door de veramerikaanste Camry voelt misschien als paniekvoetbal door Toyota, maar als je er langer over nadenkt is het allicht zo'n gekke stap niet. De 4,88 meter lange Camry is gloednieuw, kent aantrekkelijke buitenmaten voor een D-segmenter, wordt geprijsd om diens interieur en is een oude bekende voor de Europeaanse autokoper. Waarom tweemaal het wiel uitvinden, nietwaar? Toyota had dit alleen al jaren geleden moeten doen, misschien.

Enkel als hybride
Veel keus heeft zal de Europese geïnteresseerde echter niet hebben in uitvoeringen en motorvarianten. De Camry die hier (ja, ook in Nederland) zal worden verkocht is enkel beschikbaar als Hybrid. Een 2.5 liter viercilinderbenzine vormt daarbij de hoofdmotor, gesteund door een elektromotor. In de loop van 2019 start de verkoop. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Elwin  |   | 
25-06-2018
 | 
11:59 uur
''..de Europeaanse autokoper''
Zelf vertaald? De meeste mensen noemen dit waarschijnlijk gewoon een Europese autokoper ;-)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10