zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Zes competenties bij veerkracht

Door: Frank van Marwijk
 
Iedereen heeft wel eens te maken met tegenslagen op het werk en/of in het privéleven. U hebt ruzie met een collega, uw bedrijf gaat failliet, u wordt ontslagen, u raakt overwerkt, u hebt te maken met een scheiding of de dood van een geliefde. Misschien hebt u zelfs een ernstig ongeluk gehad, te maken gehad met een allesverwoestende brand of hebt u moeten vluchten vanwege een oorlog in uw land. Sommige tegenslagen zijn heftiger dan andere. De impact daarvan is dan ook verschillend.

Verschillend verwerken
Maar behalve dit, lijkt het er op dat mensen hun tegenslagen op verschillende manieren verwerken. Sommigen hebben eerder een burn-out dan anderen en kunnen daar maanden ziek van zijn. Sommigen blijven lang hangen in een periode van rouw, terwijl anderen de draad weer snel oppakken. En sommigen ontwikkelen PTSS na een traumatische ervaring, terwijl anderen daarvan bespaard blijven. Deze mensen hebben blijkbaar het vermogen om anders met stress om te gaan. Negatieve omstandigheden lijken hun minder te raken en/of ze zijn in staat sneller te herstellen. Eerder schreef ik al over dit vermogen in mijn artikel: Veerkracht bij zwaar weer en obstakels.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10