zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Veerkracht bij zwaar weer en obstakels

Door: Frank van Marwijk
 
Hoe gaat u om met zwaar weer? Laat u zich omver blazen door tegenslag? Brengen obstakels u van het pad? En raakt u ontworteld als de wind anders waait dan u zou willen? Dan wordt het tijd om te werken aan uw veerkracht en een flexibele benadering van uw problemen te ontwikkelen, zoals ik ook beschreven heb in mijn nieuwe boek: Doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren. Relativeren en meebewegen maken u soepel in uw aanpak. Dat wil niet zeggen dat u met alle winden meewaait en het overal mee eens bent, maar wel dat u open staat voor andere inzichten en nieuwe mogelijkheden. Een breder perspectief en veerkracht geven u zelfs toegang tot onbegaanbare paden.

Zwaar weer
Op het moment dat ik dit schrijf is het slecht weer buiten. Het regent flink en het waait hard. Sommige bomen zwiepen heen en weer van de ene kant naar de andere kant. Ze wekken de indruk dat ze het elk moment kunnen begeven. Andere bomen verroeren zich nauwelijks. Ze staan robuust, strak en onbeweeglijk en lijken de storm goed te weerstaan (logisch, want ze hebben ook jaren ervaring). Ze doen wat ze altijd al hebben gedaan en maken zich geen zorgen om de wind: die waait vanzelf over. Maar schijn bedriegt. Het zijn juist de bomen die het hardst heen en weer gaan die de storm het best overleven. Ze zijn flexibel en bewegen mee met elke frisse wind die zich aandient.  
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10